Головна Новини Політика рада Розглядатимуть довго. Стало відомо, скільки вже внесено правок в законопроєкт про мобілізацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Розглядатимуть довго. Стало відомо, скільки вже внесено правок в законопроєкт про мобілізацію

Народні депутати вже внесли понад тисячу правок в законопроєкт про мобілізацію, повідомила в ефірі телемарафону нардеп Олена Мошонець. За її словами, активніше правки будуть вносити в наступних кілька днів, тому їх стане набагато більше

20 лютого 2024, 18:11
Поділіться публікацією:

Процес подачі правок в законопроєкт про мобілізацію ще триває, тому їх точна кількість буде відома після 21 лютого, говорить Олена Мошонець. Разом з тим, за її інформацією, уже внесено понад тисячу правок і ця цифра може зрости в півтора-два рази.

Розглядатимуть довго. Стало відомо, скільки вже внесено правок в законопроєкт про мобілізацію

Олена Мошонець

За її словами, правок багато, тому що народні обранці хочуть врегулювати найбільш дискусійні пункти урядового законопроєкту про мобілізацію.

"Це питання доглядачів за людьми з інвалідністю, питання електронного кабінету, чітких термінів демобілізації, питання аспірантів контрактної форми навчання. Там є дуже багато моментів, які обговорюються",
— сказала нардеп.

Після того, як всі правки будуть подані, то їх розглядатиме профільний оборонний комітет. Як каже Мошонець, при їх розгляді поспішати не варто, а підійти до всього процесу максимально зважено, адже мова йде про людей та їх долі.

"Сподіваюся, що до другого читання ми отримаємо в залі законопроект, який буде справедливий до усіх категорій населення. Не думаю, що це буде швидко і не думаю, що це має бути поспіхом",
– підкреслила Мошонець.

Разом з тим нардеп Єгор Чернєв повідомив, що до урядового законопроєкту вже подано понад 1300 правок. За прогнозами народного депутата, їх розгляд займе щонайменше тиждень.

При цьому окремі народні депутати раніше стверджували, що їх колеги навмисне вносять величезну кількість правок в законопроєкт про мобілізацію, щоб затягнути його прийняття.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що в контексті обмеження прав ухилянтів нардеп Вадим Івченко припустив, що діти чоловіків, які тікають від мобілізації можуть бути позбавлені права на здобуття вищої освіти.

Разом з тим, голова фракції "Слуга народу" Давид Арахаміяназвав цю інформацію фейком.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини