Головна Новини Політика рада Рейтинги партій України: як залежать від лідерів політсил
commentss НОВИНИ Всі новини

Рейтинги партій України: як залежать від лідерів політсил

Експерти розповіли про роль лідерів у популярності партій

24 березня 2021, 14:15
Поділіться публікацією:

Саме лідери як і раніше визначають рейтинги своїх партій. Зокрема, партії "Слуга народу", "Європейська солідарність" і "Батьківщина" без своїх лідерів навряд чи зможуть бути впливовими політичними силами.

Рейтинги партій України: як залежать від лідерів політсил

Колаж: Д. Романюк / Comments.ua

Про це у виданню "Коментарі" заявив політолог, голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

Але є і нюанси, зазначає експерт. Наприклад, рейтинг Зеленського традиційно на кілька відсотків вище, ніж рейтинг його партії. У Петра Порошенка його президентський рейтинг і рейтинг партії майже ідентичні.

Якщо говорити про "Батьківщину", то незначні відмінності в рейтингах Тимошенко і її партії пов'язані з тим, що близько 1-2% прихильників цієї партії на президентських виборах готові швидше підтримати Зеленського, але вони підтримують і Тимошенко, тому за партійною ознакою готові голосувати за очолювану нею політичну силу.

На думку Фесенка, рейтинг Юрія Бойка нижче рейтингу "ОПЗЖ" з тієї причини, що в цій партії є і паралельний лідер — Віктор Медведчук.

Політтехнолог Олексій Голобуцький акцентує увагу на тому, що всі партії в Україні — суто лідерські проєкти. Йде чи змінюється лідер — і це дуже, практично смертельно б'є по підтримці партії.

"Голос" — прекрасна ілюстрація цього. Спроба "посунути" лідерів основних партійних проєктів просто змінить політичний ландшафт: "обезголовлені" партії "підуть" вниз у рейтингах, а на їхнє місце піднімуться інші лідерські проєкти", — говорить експерт.

В Україні найближчим часом, швидше за все, вважає Голобуцький, не з'являться нові лідери старих проєктів, а будуть створені нові партійні проєкти точно такого ж лідерського типу. Як та ж "Партія Шарія".

Раніше повідомлялося, як позначилися розкольні настрої в кількох партіях України. Тим часом поки що не перебувають у низці скандалів дві партії. Експерти спрогнозували, що чекає на "Європейську солідарність" і "Батьківщину".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Володимир Малюга

25 березня 2021, 17:30

Елена Стасюк, Это чтобы окончательно уже добить страну?

Елена Стасюк

25 березня 2021, 11:10

Все эти партии "имени себя" пора разогнать, за столько лет своего существования ничего хорошего для страны ими сделано не было! Одной сплошной болтовней только занимаются, а Украина под откос катится! Не кажется ли вам, что пора возвращать старую гвардию во главе с Кравчуком??


Новини