Головна Новини Політика рада Рейтинг партій: як змінилася підтримка політичних сил
commentss НОВИНИ Всі новини

Рейтинг партій: як змінилася підтримка політичних сил

Рейтинг партій опублікував КМІС за результатами телефонного опитування

16 лютого 2022, 11:36 comments1298
Поділіться публікацією:

Якби вибори до Верховної Ради України проходили напочатку лютого 2022 року, то найбільше підтримки отримала би партія "Європейська солідарність", здобувши 22,9% голосів. На другому місці опинилася б партія "Слуга народу", отримавши 16,4% голосів. Результати опитування опублікував КМІС.

Рейтинг партій: як змінилася підтримка політичних сил

Верховна Рада України - фото з відкритих джерел

Третє місце за результатами голосування поділили би "Батьківщина" (11,5%) та "ОПЗЖ" (10,1%). Понад 5% голосів здобули партії "Наші" (6,2%), "Розумна політика" (5,8%) і "Сила та честь" (5,1%). Усі інші партії здобули меншу кількість голосів.

За словами соціологів, що проводили опитування, порівняно з груднем минулого року результати практично не змінилися. Лише партії "Сила і честь" і "Голос" отримали меншу кількість голосів.

"Водночас, якщо у грудні 2021 року різниця між "ЄС" та "Слугою народу" була в межах статистичної похибки (тобто формально партії ділили перше місце), то зараз "ЄС" має "чисте" перше місце, а " Слуга народу" — друге місце", — повідомляють на сайті КМІС.

КМІС провів опитування протягом 5-13 лютого 2022 року на території всієї України, використовуючи метод САТІ, тобто телефонуючи впадковим номерам.

Як повідомляли раніше "Коментарі", відповідно до результатів дослідження Центру опитування суспільної думки CBOS, 43% поляків симпатизують українцям, 26% ставляться до наших громадян нейтрально і така ж кількість — негативно. За останній рік кількість позитивно налаштованих до українців поляків зросла з 35 до 43%. Згуртувала народи зовнішня загроза від Росії.

Крім того, за останні роки значно зменшилася кількість громадян Польщі, що мають негативне ставлення до українців — з 65% в 1993 році до 26% в 2021.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Максим

16 лютого 2022, 11:50

Не гадайте на кофейній гущі, ЄС вже пролетіла і скоро зникне як ЗАЄДУ, НДП, Регіонали та інші.

Володимир

16 лютого 2022, 11:49

А що це за нова партія "родіна"? Звідки вона вилупилася?


Новини