Головна Новини Політика рада Реєстровані одностатеві партнерства: До Парламенту надійшов законопроєкт
commentss НОВИНИ Всі новини

Реєстровані одностатеві партнерства: До Парламенту надійшов законопроєкт

Цей інститут має допомогти парам визначити взаємні права та обов'язки

7 березня 2023, 17:51
Поділіться публікацією:

Народна депутатка від "Голосу" Інна Совсун до Верховної Ради подала новий законопроєкт щодо реєстрованих партнерств. Ними зможуть скористатися зокрема ЛГБТ-пари, пишуть "Коментарі". Депутатка у Facebook розповіла, що над законопроєктом вона 9 місяців працювала спільно з громадськими організаціями "ЛГБТ військові за рівні права" та "Точка опори ЮА — NGO Fulcrum UA".

Реєстровані одностатеві партнерства: До Парламенту надійшов законопроєкт

До Ради внесли законопроєкт, який дозволить реєструвати одностатеві партнерства

"Реєстровані партнерства — це такий собі інститут для людей, хто не може або не хоче укладати шлюб. Ним можуть користуватися як військові так і цивільні, без різниці: одностатеві та різностатеві пари, — пояснює Совсун. — ССО, тероборона, Правий сектор, Нацгвардія, зенітно-ракетні війська, аеророзвідка, парамедики. У різних підрозділах, видах та родах військ Україну захищають ЛГБТ українці та українки. Щодня ризикують своїм життя та здоров’ям на рівні з іншими".

Цей інститут має допомогти парам визначити взаємні права та обов'язки, питання володіння спільним майном, отримання спадку, різних видів соцзахисту, прав у разі смерті чи зникнення партнера чи партнерки.

"Держава має надати юридичний захист тим, хто захищає її безпеку. І це ще одне, що робить нас із pociянами просто біологічно різними видами. В Україні людська гідність і свобода — це справжні цінності", — наголошує Совсун, кажучи, що йдеться про права, які завжди були доступними різностатевим парам в Україні.

Вона додала, що зареєструвати законопроєкт спонукало спілкування з ЛГБТ-військовими, під час якого вона побачила їхні проблеми.

"Ми мусимо виправити значну несправедливість, коли в якоїсь кількості громадян і громадянок менше прав і свобод, ніж в усіх інших", — каже Совсун.

"Коментарі" також писали про те, що нардепи пропонують посилити покарання за злочини проти ЛГБТ-людей.

Як повідомляв портал "Коментарі", Інна Совсун розповіла, як гендерна рівність впливає на рівень добробуту суспільства та коли можна говорити про дискримінацію.

Читайте також на порталі "Коментарі" — спотворене уявлення про Україну: українська ЛГБТ активістка стала Жінкою року за версією Time.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини