Головна Новини Політика рада Разумков пояснив свою позицію щодо санкцій проти телеканалів NewsOne, Zik і "112 Україна"
commentss НОВИНИ Всі новини

Разумков пояснив свою позицію щодо санкцій проти телеканалів NewsOne, Zik і "112 Україна"

Глава Верховної Ради не знає позиції Служби безпеки України, а також інших учасників даного процесу

11 березня 2021, 09:16
Поділіться публікацією:

Голова парламенту Дмитро Разумков розповів, чому не проголосував за введення обмежень щодо Тараса Козака та його телеканалів NewsOne, Zik і "112 Україна". Спікер Верховної ради запевняє, що прийняв таке рішення через відсутність додаткової інформації про фінансування тероризму. Про це Дмитро Разумков розповів в інтерв'ю виданню "РБК-Україна".

Разумков пояснив свою позицію щодо санкцій проти телеканалів NewsOne, Zik і "112 Україна"

Дмитро Разумков - фото з відкритих джерел

Очільник парламенту підкреслив, що перше засідання РНБО, де і приймалося рішення про санкції щодо Тараса Козака, відбувалася без засідання як такого, форматом було так зване письмове опитування.

"У пакеті документів був проект рішення, списки осіб, щодо яких це все вводиться, і та постанова Верховної Ради, яка була проголосована ще в 2018 році. Додаткової інформації не було", — каже Дмитро Разумков.

Він також стверджує, що не знає позиції Служби безпеки України, а також інших учасників даного процесу.

Дмитро Разумков також додав, що в разі, якщо обмеження пов'язані з терористичною діяльністю, то відповідно до закону повинно бути оголошено про підозри та затримання.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" розповідало, що в Україні можуть заборонити мовлення телеканалу "Інтер" та інших каналів, які належать олігарху Дмитру Фірташу, який перебуває у Відні. З таким закликом виступили в Сполучених Штатах Америки, коли заявили, що Україні необхідно закрити всі канали, пов'язані з Кремлем. Про це повідомляється в рекомендаційній стратегії з відносин з Україною, яку розробили для адміністрації нового президента Сполучених Штатів Джо Байдена. Там зазначається, що санкції потрібно вводити не тільки проти російських телеканалів, а й проти тих, якими володіють особи, що діють в інтересах Росії і Кремля.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ptгкыык

11 березня 2021, 10:47

Молодец Разумков!!!


Новини