Головна Новини Політика рада Раді рекомендують скасувати довічне ув'язнення
commentss НОВИНИ Всі новини

Раді рекомендують скасувати довічне ув'язнення

У разі позитивного розгляду законопроекту, особа, яка була засуджена до довічного ув'язнення, буде відбувати покарання не менше 25 років

5 жовтня 2020, 18:37
Поділіться публікацією:

Внести певні зміни до Кримінального кодексу та Кодексу України про адмінправопорушення, а також змінити довічне ув'язнення на більш м'яке покарання рекомендує Комітет Верховної ради з питань правоохоронної діяльності. Рекомендації викладені у відповідному законопроекті №4049, який опублікований на сайті парламенту України.

Раді рекомендують скасувати довічне ув'язнення

Фото: Сергій Булкін/NEWS.ru

Так, серед іншого, відомо, що проектом закону передбачено механізм, згідно з яким особа, яка була засуджена до довічного позбавлення волі та відбула це покарання не менше 10 років, отримує право за відповідною процедурою, передбаченою законопроектом, звернутися з клопотанням про заміну довічного позбавлення волі покаранням з терміном на 15 років мінімум. Тобто, засуджений до позбавлення волі в разі прийняття цього законопроекту буде перебувати в місцях позбавлення волі не менше 25 років — 10 до моменту звернення і 15 років після моменту звернення.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Верховна Рада розгляне законопроект про підтримку шоу-бізнесу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини