Головна Новини Політика рада Рада звільнила міністра соцполітики та вийшла ще з однієї Угоди з РФ: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада звільнила міністра соцполітики та вийшла ще з однієї Угоди з РФ: що відомо

Перелік рішень, які сьогодні ухвалили парламентарії

18 липня 2022, 16:55
Поділіться публікацією:

Верховна Рада попрацювала сьогодні досить продуктивно. Зокрема, звільнила Міністра соцполітики Марину Лазебну, а ще вийшли з Угоди з Росією про співробітництво та взаємодопомогу в митних справах. Як інформує видання "Коментарі", про це у себе в Facebook повідомила нардеп Юлія Клименко. Також парламентар зупинилася на інших рішеннях Верховної Ради.

Рада звільнила міністра соцполітики та вийшла ще з однієї Угоди з РФ: що відомо

Верховна Рада. Фото: Фейсбук Юлії Клименко

Так нардепи наділили керівників Дружківської, Костянтинівської та Слов'янської ВА додатковими повноваженнями на воєнний стан. Ратифікували Угоду про Грант Фонду Е5Р від ЄІБ на 5 млн євро на енергоефективність громадських будівель. Ратифікували Угоду з Бельгією та Нідерландами про здійснення оплачуваної діяльності членами сімей співробітників дипломатичних та консульських установ. Ратифікували Угоду між Україною та Литвою про зміни до Договору про соцзабезпечення. Ратифікували поправки до Конвенції  про  оцінку  впливу  на  навколишнє  середовище у транскордонному контексті. В першому читання проголосували за посилення контролю за відпуском ліків + електронний рецепт. Перейменували Володимир-Волинський район на Володимирський район. В першому читанні проголосували за розвиток і відновлення електронних комунікаційних мереж. В першому читання проголосували за відстрочку від призову для наукових, науково-педагогічних та педагогічних працівників.

В першому читанні нардепи проголосували за соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей щодо системи переходу від військової кар’єри до цивільного життя. В першому читанні проголосували за соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей щодо призначення і виплати одноразової грошової допомоги. В першому читанні проголосували за соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей щодо рівних можливостей матері і батька, які є військовослужбовцями, на догляд за дитиною в особливий період. В першому читанні підтримали законопроект, який забезпечить відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації осіб, чиї близькі родичі загинули або пропали безвісти під час проведення АТО, ООС, а також під час дії воєнного стану. В першому читанні підтримали наділення Держспецзв’язку функціями протидії агресії у кіберпросторі. В першому читанні проголосували за додаткові права ВПО. В першому читанні проголосували за законопроект, яким пропонується безоплатно передавати з державної у комунальну власність цілісні майнові комплекси підприємств водопровідно-каналізаційного господарства. В першому читанні проголосували за законопроект, яким на період дії воєнного стану на території України забороняється примусове виконання рішень про стягнення з фізичної особи заборгованості за житлово-комунальні послуги. Також було проголосовано оновлення законодавства про кредитні спілки. Підтримали в першому читанні законопроект про оновлення повноважень Нацради з питань телебачення до умов воєнного стану. Також були підтримані зміни щодо врегулювання деяких нестандартних форм зайнятості (перехід на контрактні відносини).

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія затягує війну в Україні: у США назвали причину.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини