Головна Новини Політика рада Рада зробила перший крок до створення військової поліції: що це означає
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада зробила перший крок до створення військової поліції: що це означає

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект про військову поліцію

19 червня 2024, 12:52 comments1649
Поділіться публікацією:

Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроект про військову поліцію (№6569-д). Як повідомляє портал "Коментарі", про це у себе в Telegram повідомив нардеп Олексій Гончаренко.

Рада зробила перший крок до створення військової поліції: що це означає

Військова поліція. Фото з відкритих джерел

Документ підтримали 247 народних депутатів. Проект закону передбачає формування військової поліції з правоохоронними функціями, яка входить до складу сектору безпеки та оборони.

Мета військової поліції – забезпечення правопорядку та військової дисципліни у Міністерстві оборони України, Збройних силах України та Державній спеціальній службі транспорту. Її діяльність координується Кабміном через міністра оборони. Під час дії воєнного стану координацію здійснює головнокомандувач ЗСУ.

Щодо завдань військової поліції, то це попередження, виявлення та припинення кримінальних та адміністративних правопорушень в Міноборони, ЗСУ та Державній спеціальній службі транспорту. Також провадження у справах, віднесених законом до компетенції військової поліції. Оперативно-розшукова діяльність. Запобігання вчиненню кримінальних та інших правопорушень. Забезпечення правопорядку та військової дисципліни серед військовослужбовців, військовозобов'язаних та резервістів під час проходження ними зборів. Захист життя, здоров'я, прав та законних інтересів військовослужбовців, а також військовозобов'язаних та резервістів під час проходження ними зборів. Захист державного майна від протиправних посягань. Забезпечення виконання адміністративних стягнень та покарань за скоєння кримінального правопорушення щодо військовослужбовців. Контроль за виконанням законодавства з безпеки дорожнього руху водіями під час використання транспортних засобів Міноборони, ЗСУ, Державної спеціальної служби транспорту та інших військових формувань.

Варто додати, що ідея створення військової поліції з'явилася на початок повномасштабного вторгнення. Проте ініціативу відклали. Пізніше до Міноборони закликали парламент повернутися до розгляду цього питання.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Верховна Рада розглядає дві моделі бронювання.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини