Головна Новини Політика рада Рада ухвалила законопроєкт щодо Е-реєстру військовозобов'язаних: що це означає
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада ухвалила законопроєкт щодо Е-реєстру військовозобов'язаних: що це означає

Тепер реєстр військовозобов'язаних зроблять електронним

16 січня 2024, 15:37
Поділіться публікацією:

Верховна Рада ухвалила законопроєкт №10062 щодо цифровізації армії. Як передає портал "Коментарі", про це у телеграм повідомив нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк.

Рада ухвалила законопроєкт щодо Е-реєстру військовозобов'язаних: що це означає

Верховна Рада. Фото: з відкритих джерел

"Після довгих та складних дискусій та провалу багатьох правок законопроєкт №10062 щодо реєстрів для військового обліку прийнято в цілому", — написав він.

За словами нардепа, за проголосували 249 нардепів.

Варто зазначити, що Єдиний реєстр є електронною інформаційною системою для збирання, зберігання, обробки та використання даних, створеної для забезпечення військового обліку громадян України. Формально реєстр було запущено ще у березні 2022 року, але без повної бази.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Верховна Рада не зуміла переварити урядовий варіант законопроєкту про мобілізацію, поданий ще 25 грудня. У результаті його повернули на доопрацювання до Кабміну. Портал "Коментарі" продовжує обговорювати з експертами дивні танці, які політики влаштували довкола найважливішого законопроєкту.

Також видання "Коментарі" повідомляло — мобілізація в Україні 2023 року триває за старими правилами, але пізніше мобілізаційні процеси можуть проходити по-новому. Зокрема, влада хоче запровадити новації у процесі роздачі повісток. У проєкті закону про мобілізацію наголошується, що чоловікам можуть вручати повістки особисто під підпис та через електронний кабінет призовника. Як передає портал "Коментарі", про це розповіла адвокат Катерина Аніщенко.

Раніше "Коментарі" писали – про що каже дискусія навколо законопроєкту про мобілізацію: із чим прорахувалася влада. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому порталу детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини