Головна Новини Політика рада Рада проти Генштабу: у нардепів своє бачення з пересування військовозобов'язаних Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада проти Генштабу: у нардепів своє бачення з пересування військовозобов'язаних Україною

До Ради внесли законопроект про вільне пересування військовозобов'язаних Україною

6 липня 2022, 07:45
Поділіться публікацією:

Парламентарі зареєстрували у Верховній Раді законопроект №7522 про вільне переміщення призовників, військовозобов'язаних та резервістів територією України. Згідно із законопроектом, пересування дозволяється без отримання дозволу у військкоматі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться на офіційному сайті Верховної Ради.

Рада проти Генштабу: у нардепів своє бачення з пересування військовозобов'язаних Україною

Армія. Фото: з відкритих джерел

Із самим тестом законопроекту на сайті парламенту поки що ознайомитися неможливо, бо його немає, але в повідомленні йдеться, що текст було передано голові парламенту для ознайомлення.

У той же час нардеп Дмитро Чорний у себе у Facebook відкрив деякі подробиці щодо цього законопроекту. За його словами, головна ідея законодавчої ініціативи – прибрати корупційну складову у рішенні щодо отримання військовозобов'язаними відповідного рішення для пересування територією України у військкоматах.

Проектом закону пропонується виключити із законів про порядок виїзду призовників, військовозобов'язаних та резервістів з місця проживання в межах України вимогу про отримання відповідного дозволу у військкоматі.

Народні обранці вважають, що проголосувати за цю законопроект вдасться вже 8 чи 9 липня.

Нагадаємо, передувало цьому те, що Генштаб нагадав, що закон України "Про військовий обов'язок та військову службу" від 1992 року містить норму про те, що у воєнний час забороняється виїзд призовників, військовозобов'язаних та резервістів з місця проживання без дозволу керівника відповідного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Читайте на порталі "Коментарі" — стало відомо ім'я помічника нардепа , який "зливав" дані окупантам. У СБУ розкрили подробиці.

Також видання "Коментарі" повідомляло – в ISW розповіли, яка ключова мета Путіна у війні проти України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини