Головна Новини Політика рада Рада проголосувала бюджет-2024: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада проголосувала бюджет-2024: подробиці

За ухвалення головного кошторису країни проголосували 276 народних депутатів

9 листопада 2023, 14:00
Поділіться публікацією:

Народні обранці затвердили Держбюджет-2024 загалом. Як передає портал "Коментарі", про це у телеграм повідомив нардеп Ярослав Железняк.

Рада проголосувала бюджет-2024: подробиці

Рада ухвалила держбюджет-2024

Кнопки "За" натиснуло 276 парламентарів.

Серед головних новацій доопрацьованого до другого читання документа – збільшення доходів бюджету на 22 млрд. грн., таким чином, вони становлять 1,768 трлн. грн.

Витрати бюджету не змінилися та становлять 3,35 трлн грн. Дефіцит державного бюджету зменшено на 22 млрд грн – до 1,57 трлн грн.

"Зовнішні запозичення зменшили на 103,5 млрд. доларів (з 42,9 млрд. до 41 млрд.), щоб погодити з МВФ. Перекрили за рахунок збільшення внутрішніх запозичень на 81,4 млрд. грн.", — написав Железняк.

Прогноз щодо реального ВВП було зменшено з 5% у першому читанні до 4,6%, прогноз щодо інфляції зменшено з 10,8 до 9,7%. Також було переглянуто прогноз щодо курсу гривні – в середньому за рік курс має становити 40,7 грн за дол. (проти очікуваних 41,4 грн за дол. у першому читанні).

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський з натхненням відреагував на рішення Єврокомісії рекомендувати розпочати переговори щодо членства нашої держави у Євросоюзі. У грудні вже власне ЄС має ухвалити рішення щодо переговорів. При цьому та ж Угорщина обіцяє блокувати вступ України до ЄС, а Німеччина наголошує, що початок переговорів залежатиме від того, наскільки успішно Україна проведе реформи і виконає критерії для вступу до європейської спільноти. Про що говорять останні єврозаяви щодо України? Що важливо розуміти та робити нашій країні? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини