Головна Новини Політика рада Рада продовжує роботу над законопроєктом про мобілізацію: які правки підтримав Комітет
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада продовжує роботу над законопроєктом про мобілізацію: які правки підтримав Комітет

Нардепи розглянули 660 поправок до нового закону про мобілізацію

20 березня 2024, 08:20
Поділіться публікацією:

19 березня Комітет національної безпеки, оборони та розвідки Верховної Ради України розглянув 660 поправок до нового закону про мобілізацію. Як передає портал "Коментарі", про це у Facebook повідомила народний депутат Ірина Фріз. За її інформацією, нардепи дійшли до розділу змін до 23 статті про відстрочку від призову, якого стосуються кілька сотень поправок. Тому Комітет вирішив підготувати загальні виправлення, які враховували б попередні рішення.

Рада продовжує роботу над законопроєктом про мобілізацію: які правки підтримав Комітет

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

Наголошується, йдеться про відстрочку для військовозобов'язаних: органів державноі влади; органів місцевого самоврядування; осіб з інвалідністю; осіб, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей до 18 років; тих, хто утримує дитину одноосібно, якщо другий з батьків помер, позбавлений батьківських прав, зник безвісті, постійно перебуває закордоном; опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів, які виховують дитину з інвалідністю до 18 років; зайнятих постійним доглядом за хворою дружиною (чоловіком), дитиною, а також своїми батьками чи дружини (чоловіка); членів сімей І та ІІ ступеня спорідненості, які зайняті постійним доглядом за особами І чи ІІ групи інвалідності у разі відсутності інших; науковців та працівників закладів вищої та передвищоі освіти; тих, чиї родичі зникли безвісти; тих, чиї близькі родичі загинули; звільнених з полону.

За словами Фріз, усі ці пропозиції після обговорення з авторами та напрацювання компромісної редакції можна звести у виправленнях комітету, щоб не затягувати розгляд законопроєкту у Раді.

Вона також повідомила, що вчора Комітет підтримав: можливість для громадян, які самостійно прибули до ТЦК СП з відношенням від конкретних військових частин здійснювати службу після навчання в цих в/ч.; електронний кабінет як право, а не обов’язок; відхилення електронних повісток; нову редакцію щодо громад із постійним населенням до 10 тисяч осіб у частині покладання повноважень щодо оповіщення та заходів мобілізації на районні держадміністрації, а не на старост.

Читайте також на порталі "Коментарі" — як треба змінювати підхід із мобілізацією: що може вплинути на думку українців.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини