Головна Новини Політика рада Рада прийняла закон про дистанційну роботу: що він передбачає
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада прийняла закон про дистанційну роботу: що він передбачає

Документ підтримали 322 нардепа

4 лютого 2021, 18:49
Поділіться публікацією:

Верховна Рада прийняла законопроект №4051, який регулює дистанційну роботу в Україні. Документ підтримали 322 народних обранця, передає видання "Українська правда".

Рада прийняла закон про дистанційну роботу: що він передбачає

Дистанційна робота - фото з відкритих джерел

Законопроектом передбачається класифікація дистанційної роботи на два види: дистанційна і надомна.

В обох випадках за укладення трудового договору, роботодавці мають право отримати відомості про місце проживання або місце, де будуть працювати фахівці. Більш того, керівництво повинно "забезпечити точний облік відпрацьованого часу і ефективний контроль за найбільш повним і раціональним використанням робочого часу співробітником".

У документі сказано, що дистанційна передбачає роботу за власним графіком і в будь-якій точці, як на власному обладнанні, так і тому, яке надане роботодавцем.

Працювати надомно означає виключно за місцем проживання, на обладнанні, яке надасть роботодавець по його ж графіку.

У закон також внесено поняття "гнучкий режим робочого часу", яке передбачає фіксований час (у який співробітник зобов'язаний перебувати на робочому місці, виконуючи покладені обов'язки), змінний час (протягом нього працівник самостійно визначає періоди роботи в межах встановленої норми тривалості робочого часу) , а також час перерви для відпочинку та харчування.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" повідомляло, що під час сьогоднішнього засідання парламенту України проголосував за законопроект №3450, який передбачає створення Єдиного порталу повідомлень про корупцію. Документ підтримали 253 народних обранця. Зважаючи на законопроект, цілодобовий і вільний доступ зможуть отримати як викривачі, так і уповноважені суб'єкти щодо запобігання корупції в різних органах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини