Головна Новини Політика рада Рада підтримала закон про англійську в Україні: для кого тепер стане обов'язковою
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада підтримала закон про англійську в Україні: для кого тепер стане обов'язковою

Англійська мова в Україні стане обов'язковою на низці посад

22 листопада 2023, 13:07 comments1467
Поділіться публікацією:

Парламент підтримала законопроєкт про застосування англійської мови в Україні, який зобов'язує володіти англійською мовою певних держслужбовців, а також працівників екстреної допомоги та інших сфер. Як передає портал "Коментарі", про це у Telegram повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Рада підтримала закон про англійську в Україні: для кого тепер стане обов'язковою

Рада підтримала закон про англійську в Україні

22 листопада парламент 278-ма голосами "за" підтримав проєкт закону №9432 про застосування англійської мови в Україні.

Законопроєкт передбачає офіційне закріплення статусу англійської мови як однієї з мов міжнародного спілкування в Україні, визначення категорії посад, кандидати на зайняття яких зобов'язані володіти англійською мовою, нормування особливостей застосування англійської мови в роботі органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підрозділів екстреної допомоги населенню перетину державного кордону, у сферах освіти, транспорту, охорони здоров'я.

"Норму про показ англомовних фільмів у кінотеатрах мовою оригіналу із субтитруванням українською було виключено рішенням комітету. Так що хтось виступав за збереження дубляжу – rest easy", – зазначив нардеп.

Нагадаємо, 28 червня 2023 року президент Володимир Зеленський запропонував Верховній Раді зробити володіння англійською мовою обов'язковою вимогою під час зайняття державних посад і для низки сфер.

Читайте також на порталі "Коментарі" – англійська може стати в Україні "мовою міжнародного спілкування": що думають українці.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому бюджет на 2024 рік так і не став бюджетом війни: комусь вирішили урізати, а комусь додати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

22 листопада 2023, 13:30

Потрібен ще один закон про сприяння державою безкоштовному вивченню англійської.


Новини