Головна Новини Політика рада Рада підтримала перехід на електронні трудові книжки
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада підтримала перехід на електронні трудові книжки

Законопроект підтримали 265 нардепів

5 лютого 2021, 13:21
Поділіться публікацією:

Під час сьогоднішнього засідання Верховної Ради народні обранці ухвалили законопроект про перехід на електронні трудові книжки. Документ підтримали 265 нардепів.

Рада підтримала перехід на електронні трудові книжки

Рада підтримала перехід на електронні трудові книжки - фото з відкритих джерел

Повідомляється, що протягом п'яти років відбудеться перехідний період для внесення до Державного реєстру відомостей з паперових трудових книжок про трудову діяльність працівника. У цей час можна використовувати як паперову трудову книжку, так і електронну форму вже наявних або внесених відомостей про трудову діяльність.

Тепер відомості про трудову діяльність громадянина будуть вноситися працівником і роботодавцем щодо накладення кваліфікованої електронного підпису у вигляді сканованих копій трудової, довідок та інших документів. Після внесення роботодавець зобов'язаний видати оригінал паперової трудової книжки працівникові на руки під підпис.

Даним законопроектом також передбачається можливість автоматичного призначення пенсії зі збереженням права відстрочки виходу на пенсію.

Нагадаємо, що напередодні парламент України проголосував за законопроект №3450, який передбачає створення Єдиного порталу повідомлень про корупцію. Його підтримали 253 народних обранці. Виходячи із законопроекту, цілодобовий і вільний доступ зможуть отримати як викривачі, так і уповноважені суб'єкти щодо запобігання корупції в різних органах.

Раніше портал "Коментарі" розповідав, що згідно з даними опитування Соціологічної групи "Рейтинг", ідею розпуску Верховної Ради і дострокові перевибори підтримують 63% українців. Навіть більше, ніж відставку Кабміну (62%). Кому зараз вигідні дострокові вибори, хто буде намагатися їх уникнути і за яких умов вони можуть відбутися — на ці питання відповіли українські експерти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини