Головна Новини Політика рада Рада офіційно запустила розпад РФ, визнавши одну з республік окупованою
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада офіційно запустила розпад РФ, визнавши одну з республік окупованою

Таким чином, Україна не визнає окупації Росією території Ічкерії і вважає існуючий режим на цій території окупаційним.

18 жовтня 2022, 15:08 comments1452
Поділіться публікацією:

Верховна Рада України практично одноголосно сьогодні визнала Ічкерію тимчасово окупованою Росією та засудила геноцид чеченського народу. Як повідомляє портал "Коментарі", про це у себе в Telegram написав народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк.

Рада офіційно запустила розпад РФ, визнавши одну з республік окупованою

Рада визнала Ічкерію окупованою Росією. Фото: GETTY IMAGES

"Рада підтримала визнання Чеченської Республіки Ічкерія тимчасово окупованою Російською Федерацією та засудження вчинення геноциду чеченського народу", – зазначив нардеп.

За його словами, за відповідну ухвалу 8132 проголосували – 287 нардепів.

Виходячи з рішення вищого законодавчого органу України, тепер український народ не визнає окупації Росією території Ічкерії та вважає так звані влади Чечні ставлениками Кремля та окупаційними.                                                                                                                     

Український парламент також звернувся із закликом до держав-членів ООН та міжнародних організацій розслідувати російські злочини в Ічкерії та притягнути винних до відповідальності та визнати країну окупованою Росією.

Читайте також на порталі "Коментарі" — парламент Естонії підтримав резолюцію про визнання РФ державою-спонсором тероризму.

Також видання "Коментарі" повідомляло — засновник компанії SpaceX, мільярдер Ілон Маск вкотре цього місяця виступив із заявами про російсько-українську війну. Цього разу написав у Twitter, що якщо РФ постане перед вибором: втратити Крим чи застосувати ядерну зброю, вона обере останнє. Про що говорить така пильна увага Маска до нашої ситуації? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини