Рада обрала нового віцеспікера: як голосували нардепи

"За" проголосувало 256 народних обранців

У вівторок, 19 жовтня, народні депутати обрали нового першого віце-спікера парламенту. Ним став голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко, якого підтримали 256 народних обранців. Про це повідомляє кореспондент порталу "Коментарі".

Голоси нардепів за партіями за призначення Корнієнка розподілилися наступним чином:

"Слуга народу" - за - 222 за, проти - 0

"Опозиційна платформа - За Життя" за - 0, проти - 2

"Європейська солідарність" - за - 0, проти - 1

"Батьківщина" - за - 0, проти - 1

"Голос" - за - 0, проти - 0

"За майбутнє" - за - 13, проти - 0

"Довіра" - за -17, проти - 0

Позафракційні нардепи - за - 4, проти - 0

Зазначимо, що, крім Олександра Корнієнка, на посаду першого віце-спікера Верховної Ради претендувала депутат від "Європейської солідарності" Софія Федина.

Напередодні голосування народні депутати висловили свою думку про кандидатів на посаду заступника голови парламенту. Зокрема, депутат "Опозиційною платформи - За життя" Юрій Бойко зазначав, що партія не братиме участі в голосуванні за жодного з представлених кандидатів, оскільки, на думку нардепа, серед них немає людей, які можуть консолідувати парламент і направити його роботу на потреби людей, а не на задоволення політичних амбіцій.

А представник фракції "Батьківщина" Андрій Ніколаєнко наголосив, що вважає Олександра Корнієнка неефективним керівником, навіть у своїй власній партії, що порушує закон і процедуру, і знаходиться в залежності від Офісу президента.

Нагадаємо, що 7 жовтня депутати відправили у відставку главу парламенту Дмитра Разумкова 284 голосами. 8 жовтня Верховна Рада обрала нового спікера, яким став Руслан Стефанчук (раніше він обіймав посаду першого віцеспікера).