Головна Новини Політика рада Рада готується заборонити УПЦ МП: чи є голоси у парламенті
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада готується заборонити УПЦ МП: чи є голоси у парламенті

У парламенті сказали, коли може відбутися голосування за заборону УПЦ МП

16 серпня 2024, 13:10 comments1367
Поділіться публікацією:

Комітет Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики сьогодні проголосував остаточні поправки до законопроекту про заборону діяльності Української православної церкви Московського патріархату в Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в коментарі агентству УНІАН зробив нардеп, член цього комітету Володимир В'ятрович.

Рада готується заборонити УПЦ МП: чи є голоси у парламенті

Заборона УПЦ МП. Фото з відкритих джерел

"Комітет підтримав редагування до остаточної версії законопроекту, який поставить крапку в існуванні російської православної церкви та її філій в Україні", — зазначив він.

За його словами, наступного тижня парламент України може вже остаточно проголосувати за законопроект, який передбачає заборону діяльності Російської православної церкви в Україні та афілійованих з нею структур та релігійних організацій, які мають своїми центрами Москву, Росію.

В'ятрович нагадав, що згідно із законопроектом, для того, щоб визнати ту чи іншу релігійну організацію такою, що є афілійованою з центром у Росії, необхідно, щоб Державна служба з етнополітики та свободи совісті провела експертизу і після виявлення ознак впливу Росії дана релігійна організація ще має півроку для того, щоб позбавитися цих ознак, розірвати ці організаційні зв'язки. Якщо цього не зроблено, то відповідно ця Державна служба подає позов до суду та судовим рішенням діяльність такої структури організації забороняється.

Також такі організації не матимуть права використовувати державне та комунальне майно, члени таких організацій не матимуть права бути капеланами у Збройних Силах України. В'ятрович наголосив, що рішення суду може стосуватися всієї церкви.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у РФ більше немає президента: патріарх РПЦ Кирило побажав Путіну після "інавгурації".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини