Головна Новини Політика рада Провідні німецькі ЗМІ продовжують обговорювати тему України й санкцій проти Медведчука
commentss НОВИНИ Всі новини

Провідні німецькі ЗМІ продовжують обговорювати тему України й санкцій проти Медведчука

Зокрема, ЗМІ Німеччини відзначають, що загострення військового конфлікту на Сході України, могло спровокувати різке ставлення Володимира Зеленського до опозиції

30 квітня 2021, 10:13
Поділіться публікацією:

Найбільші ЗМІ Німеччини продовжують обговорювати тему російсько-українських відносин і загострення на Донбасі, яке, на думку німецьких журналістів, спровоковане репресіями проти української опозиції та бажанням президента Володимира Зеленського прискорити вступ України в НАТО, а також отримати військову допомогу від ЄС і США, переконавши Захід у неминучій загрозі з боку Росії.

Провідні німецькі ЗМІ продовжують обговорювати тему України й санкцій проти Медведчука

Віктор Медведчук - фото з відкритих джерел

Так, в статті на сайті німецької загальнонаціональної радіостанції Deutschlandfunk Kultur йдеться про те, що риторика Зеленського останнім часом стає більш войовничою.

"В останні кілька тижнів він (президент Зеленський. — Ред.) Закликав Захід прискорити вступ України в НАТО, тому що це, за словами українського лідера, єдиний спосіб, яким можна покласти край війні на Донбасі", — повідомляє німецький ресурс.

Симетрична думка висловлюється в публікації великої німецької газети "Зюддойче цайтунг".

"Посол України Андрій Мельник визнав, що Україні потрібно набагато більше, ніж "красиві слова" про солідарність. "Нам потрібні поставки зброї і членство в НАТО", — сказав український дипломат, підкресливши, що Кремль прагне "стерти Україну з лиця землі як державу і народ"", — пише видання, уточнюючи, що думка про те, що Україна буде прийнята в Альянс з невирішеним територіальним конфліктом, в Берліні вважається абсурдною.

Провідний німецький журнал "Шпігель" зазначає, що поки ще не зрозуміло, що саме назріває на кордоні між двома країнами — "в цьому майже забутому куточку Європи, який знаходиться в стані війни майже сім років". Але автор матеріалу допускає, що однією з причин відновлення бойових дій на Сході України могли стати "різкі зміни Зеленського" по відношенню до опозиції і ЗМІ, які критикують його владу.

Про це ж пише і німецький сайт Russland.News.

"Безпосередньою причиною, схоже, стало рішення президента України Зеленського оголосити війну українському політику і бізнесмену Віктору Медведчуку", — пише ресурс, нагадуючи, що на компанії голови Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" були накладені санкції, а три телеканали, які з ним пов'язують, після указу президента припинили своє мовлення.

"Медведчук протягом декількох десятиліть був одним з найважливіших прихильників того, що партнерство слід шукати на Сході, а не на Заході", — підкреслює німецьке видання.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини