Головна Новини Політика рада Перейменування РФ у Московію - питання не іміджеве – Потураєв
commentss НОВИНИ Всі новини

Перейменування РФ у Московію - питання не іміджеве – Потураєв

Зміна назви на Московія є додатковим аргументом для мільйонів поневолених жителів на теренах теперішньої РФ замислитися

12 березня 2023, 11:33
Поділіться публікацією:

На думку народного депутата, голови парламентського Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микити Потураєва, питання перейменування Російської Федерації наразі не просто іміджеве, воно політично дуже вагоме, пишуть "Коментарі".

Перейменування РФ у Московію - питання не іміджеве – Потураєв

Зміна назви на Московія

Днями Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію щодо перейменування країни-агресорки, яка передбачає зміну назви Росія на Московія. Глава держави зауважив, що порушене в петиції питання потребує ретельного опрацювання.

"Я, безперечно, вітаю рішення Президента звернутися до уряду, щоб ця пропозиція була ретельно опрацьована. Моя точка зору як політолога базується на тому, що у нас є всі підстави відновити історичну справедливість і повернути московитам ту назву, з якою вони і народилися як держава, якою вони пишалися. Це державне утворення нам не варто називати федерацією, бо це імперія, яка нищить культурну різноманітність у себе, а тепер прийшла нищити нас, бо ми відрізняємося, ми окрема культура, окрема нація з окремою мовою та історією", — зазначив політик.

На його переконання, зміна назви на "Московія" буде додатковим аргументом для мільйонів поневолених жителів на тих теренах замислитися про те, що ніякі вони не росіяни.

"Думаю, вони й самі здогадуються про це, бо у них знищується культура, мови, історія. Йдеться і про татар, і про якутів, і про бурятів, і про чукчів тощо. Про це знищення відомо на рівні міжнародних організацій, які опікуються збереженням культурного та мовного різноманіття. Цим народам нав’язується самовизначення, що вони росіяни, але насправді їх перетворюють на манкуртів", — наголосив парламентарій.

За його словами, перейменування — це наша політична воля як української нації, і тут немає жодних складнощів. Ми можемо встановити перехідний період і поступово перевидавати підручники, мапи тощо.

"Коментарі" також писали про те, що президент РФ Володимир Путін вважає країн-підписантів Варшавського договору законною спадщиною Росії від СРСР. Загалом, Кремль не відмовляється від плану завоювати Чехію, Угорщину, Польщу, як і Україну.

Як повідомляв портал "Коментарі", між ключовими членами найближчого оточення російського диктатора відбувається внутрішнє протистояння, а сам Володимир Путін, схоже, втратив контроль над інформаційним простором у своїй країні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — останні два тижні принесли армії РФ найбільших втрат у живій силі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини