Головна Новини Політика рада Парламент посилить відповідальність за викрадення авто
commentss НОВИНИ Всі новини

Парламент посилить відповідальність за викрадення авто

Законопроект передбачає кваліфікувати відповідальність автовикрадача залежно від вартості машини

14 липня 2020, 14:23 comments1218
Поділіться публікацією:

Сьогодні на засіданні Верховної Ради парламентарі підтримали законопроєкт № 3301 "Про внесення змін до кримінального кодексу щодо удосконалення законодавства у сфері протидії незаконному заволодінню транспортним засобом". Про це передає "112 канал".

Парламент посилить відповідальність за викрадення авто

Проєкт передбачається внесення змін до ст. 289 ("Незаконне заволодіння транспортним засобом"), 290 ("Знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу") КК України та ст. 250 ("Проведення негласної слідчої (розшукової) дії до постановлення ухвали слідчого судді") Кримінально-процесуального кодексу України.

Нардепи пропонують замінити у відповідних нормах слова "завдали значної матеріальної шкоди" на "вчинені у значних розмірах" і "здійснені у великих розмірах", тим самим визначивши  ознаку, що кваліфікує,  вартість автомобільного транспорту.

Значним розміром вважається сума від 100 до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 105 тис. 100 до 262 тис. 750 грн), а великим розміром — більш як 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (понад 262 тис. 750 грн).

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Рада підтримала законопроєкт про легалізацію грального бізнесу в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини