Головна Новини Політика рада Отримаєш "бронь" від мобілізації, якщо маєш зарплату від 35 тисяч: чи відхилив Комітет цю правку
commentss НОВИНИ Всі новини

Отримаєш "бронь" від мобілізації, якщо маєш зарплату від 35 тисяч: чи відхилив Комітет цю правку

Нардеп Ігор Копитін наголосив, що принцип "війни для бідних" є "неприпустимим"

27 березня 2024, 13:50 comments2219
Поділіться публікацією:

Правки щодо бронювання військовозобов'язаних, які отримують певну зарплатню та сплачують податки, були відхилені комітетом Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Як інформує портал "Коментарі", про це в коментарі виданню LIGA.net розповів нардеп від Слуги народу, член профільного комітету Ігор Копитін.

Отримаєш "бронь" від мобілізації, якщо маєш зарплату від 35 тисяч: чи відхилив Комітет цю правку

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

Парламентар розповів, були окремі пропозиції щодо бронювання осіб, які отримують певну зарплатню та сплачують податки, але вони були відхилені "навіть без обговорення".

"Метою законопроєкту є встановлення соціально справедливої мобілізації. Фактичною суттю таких правок став би принцип "війна для бідних". А це неприпустимо!", – наголосив нардеп.

При цьому Копитін зауважив, що в комітеті відбувається попередній розгляд. І є вірогідність, що у сесійній залі Верховної Ради під час другого читання автори цих правок зможуть ініціювати їх врахування і тоді все залежить від голосування нардепів безпосередньо в залі парламенту.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в мережі швидко розлетівся коментар екс-спікера парламенту, нардепа Дмитра Разумков про те, що у новому законопроєкті про мобілізацію є норма про призов людей з 18 років. Водночас нардеп від "Слуги народу", член комітету з питань нацбезпеки й оборони Юрій Здебський це заперечив. Він наголосив, що новий законопроєкт передбачає проходження вишколу й здобуття військової спеціальності під час навчання. Проте здобувачів освіти не призиватимуть до 25 років. 

Також видання "Коментарі" повідомляло – як потрібно змінювати підхід із мобілізацією: що може вплинути на думку українців.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Максим

27 березня 2024, 18:31

Доки в окопах не будуть діти посадовців, українці будуть саботувати мобілізацію.


Новини