Головна Новини Політика рада Опитування: «Голос» пролітає повз Ради, у лідерах – «Слуга народу» і ОПЗЖ
commentss НОВИНИ Всі новини

Опитування: «Голос» пролітає повз Ради, у лідерах – «Слуга народу» і ОПЗЖ

Опитування показало, які партії потрапили б у Раду, якби вибори відбулися б зараз

26 червня 2020, 13:41 comments1219
Поділіться публікацією:

Якщо б вибори у Верховну Раду відбулися в найближчі вихідні, то у парламент пройшло б чотири партії. Про це йдеться в опитуванні громадської думки компанії RTS ("Роботизовані телесистеми"), яке проводилося 22-25 червня.

Опитування: «Голос» пролітає повз Ради, у лідерах – «Слуга народу» і ОПЗЖ

Так, найбільшу кількість голосів було б віддано за партію "Слуга народу" (Д. Арахамія, А. Корнієнко, Р. Стефанчук) — 29,7%, "Опозиційну платформу — За життя" (Ю. Бойко, В. Рабінович, В. Медведчук) — 19,2%, "Європейську солідарність" (П. Порошенко, А. Парубій, В. Геращенко) — 14,7% і "Батьківщину" (Ю. Тимошенко, С. Тарута) — 9,3%.

Інші партії набирають недостатньо для проходження в парламент: "Партія Шарія" — 4,5%, "Радикальна партія Олега Ляшка" — 3,5%, "Сила і честь" — 3,2%, "Голос" — 2,9%, "Громадянська позиція" — 2,7%, "Українська стратегія Гройсмана" — 1,9%, "Самопоміч" — 1,7%, "Свобода" — 1,5%, "Опозиційний блок" — 0,9%, "Національний корпус" — 0,6%.

Опитування: «Голос» пролітає повз Ради, у лідерах – «Слуга народу» і ОПЗЖ - фото 2

Повідомляється, більшість учасників опитування заявили про низький рівень довіри до Верховної Ради: 45% — зовсім не довіряють 23,3% — швидше не довіряють, повністю довіряють — 5,25%, швидше довіряють — 16,6%. Не змогли відповісти 10%.

Опитування: «Голос» пролітає повз Ради, у лідерах – «Слуга народу» і ОПЗЖ - фото 3

Крім того, розпуск Верховної Ради повністю підтримують 32,3%, а радше підтримують 12,3% опитаних, не підтримують 24,3%, швидше не підтримують 12,8%.

Опитування: «Голос» пролітає повз Ради, у лідерах – «Слуга народу» і ОПЗЖ - фото 4

Зазначимо, що директор RTS Антон Соколов заявив, що компанія планує активно працювати на місцевих виборах і вже має ряд замовлень від міжнародних організацій, посольств та органів місцевого самоврядування.

"Технологія, яку використовує компанія, дозволяє проводити дослідження в окремих областях і регіонах України і працювати з великим масивом даних за допомогою отримання інформації за допомогою випадкової генерації мобільних телефонних номерів", — йдеться в повідомленні.

Додамо, що в опитуванні взяли участь 3000 жителів України віком від 18 років у всіх областях, крім тимчасово неконтрольованих районів Донецької та Луганської областей, а також АР Крим. Для отримання відповідей респондентів була використана технологія CATI. Відзначається, що статистична похибка дослідження дорівнює /- 2,5%.

Нагадаємо, у "Слуги народу" розповіли, з-за чого можуть не відбутися місцеві вибори.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини