Головна Новини Політика рада Обрання першого віцеспікера Ради: нардепи розповіли, як голосуватимуть
commentss НОВИНИ Всі новини

Обрання першого віцеспікера Ради: нардепи розповіли, як голосуватимуть

Народний депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко вважає, що в президії має бути баланс

19 жовтня 2021, 11:16
Поділіться публікацією:

У вівторок, 19 жовтня, народні депутати обиратимуть першого заступника голови Верховної Ради України. Відомо, що на цю посаду претендують представник фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко та Софія Федина від "Європейської солідарності". Народні депутати розповіли кореспонденту порталу "Коментарі", кого та чому вважають кращим кандидатом, і кого підтримуватимуть на голосуванні. 

Обрання першого віцеспікера Ради: нардепи розповіли, як голосуватимуть

Верховна Рада України - фото з відкритих джерел

Депутат "Опозиційної платформи — За життя" Юрій Бойко наголошує, що партія не буде брати участі в голосуванні за жодного з представлених кандидатів, оскільки, на думку нардепа, серед них немає людей, що можуть консолідувати парламент і направити його роботу на потреби людей, а не на задоволення політичних амбіцій: 

"В першу чергу це стосується монобільшості", — висловився Бойко. 

Народний депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко вважає, що в президії має бути баланс. Обранець нагадує, що партію "Слуга народа" представляє голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, тому його першим заступником має стати представник іншої політичної сили — у даному випадку Софія Федина. 

"Софія Федина — людина с науковим степенем, чудова кандидатка... Ми не Верховна Рада Української Радянської Соціалістичної Республіки, де всіх обирали з однієї людини. У нас "Слуга народу" ще не прописана у Конституції, як направляюча сила суспільства. Тому ми маємо альтернативу і пропонуємо колегам підтримати Софію Федину", — сказав Гончаренко. 

Представник фракції "Батьківщина" Андрій Ніколаєнко підкреслює, що вважає Олександра Корнієнка неефективним керівником, навіть у своїй власній партії, який зневажає закон та процедуру, і є залежним від Офісу президента. 

"Щодо пані Софії... я не проти її підтримати. Але я вважаю, що цього точно не відбудеться, і ця посада відійде "Слугам народу", — резюмував Ніколаєнко. 

Раніше "Коментарі" писали, чи позбавлять Разумкова мандата, і якою буде його відповідь. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини