Головна Новини Політика рада Неонацистські символи Z та V тепер офіційно під забороною в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Неонацистські символи Z та V тепер офіційно під забороною в Україні

Рада заборонила використання символів "Z", "V" та визнала РФ державою-терористом

1 квітня 2022, 17:55
Поділіться публікацією:

У перші дні російського вторгнення багатьом були незрозумілі позначення, нанесені білою фарбою на військовій техніці російських окупаційних військ. Тепер символи Z та V добре відомі українцям. І Верховна Рада сьогодні зробила важливий крок, щоби на офіційному рівні заборонити ці позначення в Україні, а також визнати Росію державою-терористом. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на "УНН".

Неонацистські символи Z та V тепер офіційно під забороною в Україні

Рада заборонила використання символів "Z" та "V". Фото: Нова газета

Йдеться про законопроект №7214, який забезпечує захист України в інформаційному просторі. Співавтор законопроекту, голова Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв пояснив, що тепер в українському законодавстві з'явиться нова термінологія. Росія тепер матиме правове позначення як "держава-терорист", яка напала на Україну. Крім того, на рівні законів в Україні тепер під забороною є неонацистські символи держави-терориста, з якими вона 24 лютого вторглася на територію України.

Також є пояснення, що метою російського вторгнення в Україну став державний геноцид українського народу, масові вбивства мирних громадян, руйнування цивільних об'єктів та об'єктів критичної інфраструктури.

Потураєв наголосив, що з початком дії закону в Україні забороняється використання неонацистських символів, що тепер може бути прирівняне до пропаганди російського неонацистського тоталітарного режиму.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Генштабі ЗСУ повідомили – ворог частково відводить війська з київського спрямування. При цьому слідом за колонами російської військової техніки йдуть колони цивільних автомобілів, в яких ворог везе награбоване в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини