Головна Новини Політика рада (Не)ефективна служба: висновки парламентської ТСК щодо митниці
commentss НОВИНИ Всі новини

(Не)ефективна служба: висновки парламентської ТСК щодо митниці

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради вивчила діяльність Митної служби в 2021-2022 роках та поширила свої рекомендації щодо покращення її роботи

8 червня 2023, 17:41
Поділіться публікацією:

Фінальний документ щодо роботи Митної служби в 2021-2022 роках нараховує 90 сторінок. Про це повідомляють "Коментарі".

(Не)ефективна служба: висновки парламентської ТСК щодо митниці

Парламентарі вивчали роботу Митниці

Рекомендації нардепів щодо поліпшення роботи Митної служби містять пропозицію щодо переведення частини персоналу зі східного та північного прикордоння на західне. Саме на нього у два воєнні роки прийшлось основне навантаження. З огляду на те, що нині в штаті переважає персонал літнього віку, рекомендовано більш активно залучати молодь до служби на митниці, а саме — "впровадити системні та ефективні мотивації, в тому числі фінансові, для залучення нових кадрів".

Також парламентарі рекомендують для забезпечення пропуску та митного оформлення товарів поліпшити матеріально-технічне забезпечення митних органів сканерами, ваговими комплексами, засобами фото- та відео-фіксації. А також визначити місце та статус митних органів в системі органів державної влади.

"Закріплення на законодавчому рівні функцій митних органів та визначення їх статусу в системі інших державних органів, в тому числі правоохоронних, дозволить уникнути дублювання функцій та повноважень цих органів, сприятиме правовій захищеності як митників, так і суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, сприятиме визначеності суб’єктності митних органів та, відповідно, підвищенню ефективності виконання завдань, покладених на них законодавством з питань митної справи", — сказано у звіті.

Для уникнення корупційних ризиків рекомендовано також вжити заходів щодо чіткого розмежування повноважень митних та правоохоронних органів в зонах митного контролю.

"Окремо потребує врегулювання питання взаємовідношення повноважень, оперативної взаємодії та обміну інформацією між підрозділами прикордонної служби та митних органів в пунктах пропуску через державний кордон", — пропонують автори звіту.

Тим часом, військові розповіли про бої по всій лінії фронту.

ЗСУ відсунули окупантів біля Бахмута. 

А Небензя виступив з цинічною доповіддю на Раді Безпеки ООН.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини