Головна Новини Політика рада Нардепів просто в Раді прищеплюють вакциною Pfizer: що про це відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардепів просто в Раді прищеплюють вакциною Pfizer: що про це відомо

Депутат від "Слуги народу" Ірина Верещук підтвердила таку інформацію та розповіла про деталі вакцинації нардепів у Раді

16 червня 2021, 12:50
Поділіться публікацією:

Сьогодні стало відомо про вакцинацію депутатів. Народних обранців відразу в стінах парламенту вакцинують проти COVID-19 вакциною від Pfizer. Депутатка від "Слуги народу" Ірина Верещук розповіла виданню "Коментарі" чи отримала вона щеплення від коронавірусу.

Нардепів просто в Раді прищеплюють вакциною Pfizer: що про це відомо

Ірина Верещук (фото: УП)

"Я вчора зробила спробу, але мій лікар заборонив, бо у мене є протипокази.  Вчора у нас, дійсно, на першому поверсі робили щеплення Pfizer. Дле мене це було незвично. Я запитала, як називається вакцина. Це був лише один день. Я не знаю чи це була якась акція, системна робота. В будь-якому випадку нащі колеги вчора вакцинувалися: хто міг, хто хотів, хто мав таку можливість", — заявила вона.

Відповідаючи на запитання журналістів про документ, що передбачає вакцинацію нардепів до 18 червня, представниця парламенту зазначила, що медики робили щеплення тільки один день. Саме так вони їй розповіли.

"Мені вчора лікарі сказали, що вони будуть лише один день. Якщо я їх сьогодні побачу, я теж зможу підтвердити, що вони до 18 числа", — сказала Ірина Верещук.

Депутатка зазначила, що зараз вакцини достатньо в Україні. Головне, щоб до наших громадян, які зробили щеплення китайською вакциною, не було запитань під час поїздок до країн Євросоюзу. Але, як зазначила вона, це — тільки політичне питання.

"Люди після будь-якої вакцини, яка була зроблена, тут, в Україні, мають вільно пересуватися світом. Це — робота нашого Кабміну", — заявила вона.

На запитання, чому депутатів в стінах Ради вакцинують саме вакциною Pfizer, депутатка відповіла, що їх депутати отримують щеплення від різних виробників. І сама вона, коли не буде мати ніяких протипоказань, буде робити щеплення тією вакциною, що буде.

"Наші депутати вакцинуються різною вакциною. Давайте ми дізнаємося про це більш детально, бо вчора був тільки перший день. Я, наприклад, буду вакцинуватися тим, що буде на момент, коли мені можна буде це робити", — підкреслила вона.

Раніше в апараті Верховної Ради України повідомили, що вакцинація  нардепів, їхніх помічників та інших працівників апарату проводиться згідно з графіком МОЗ.

Також у повідомленні йдеться, що саме у міністерстві визначили місце та запропонували вакцину для депутатів. Про це усіх повідомили листом першого заступника керівника апарату парламенту  від 14.06.21 №15/11-2021/195064.

Нагадаємо, що сайт "Коментарі" писав про те, що у чоловіків, які отримали щеплення вакциною Pfizer, виникли проблеми з серцем.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини