Головна Новини Політика рада Нардепів можуть перестати випустити за кордон: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардепів можуть перестати випустити за кордон: у чому причина

Перш ніж виїхати за кордон, парламентарям потрібно буде отримати інструктаж МЗС

4 січня 2024, 08:37 comments1149
Поділіться публікацією:

Для виїзду у відрядження за кордон із нового року народним депутатам до заяв будуть необхідні "тези" від Міністерства закордонних справ для його офіційних заяв та коментарів на міжнародній арені. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "LIGA.net", з посиланням на розпорядження голови Верховної Ради Руслана Стефанчука.

Нардепів можуть перестати випустити за кордон: у чому причина

Руслан Стефанчук. Фото: з відкритих джерел

У документі йдеться, що заява нардепа про закордонне відрядження може не розглядатися, якщо під час попереднього виїзду депутат до початку відрядження не отримав "роз'яснення МЗС щодо зовнішньополітичного курсу України або погоджені МЗС тези офіційних заяв, коментарів народного депутата щодо реалізації державної політики у сфері зовнішніх зносин з питань, пов'язаних із темою відрядження за кордон".

Також заяву нардепа можуть не розглянути, якщо минулого разу він порушив термін перебування у відрядженні, самовільно змінив країну, перебував в інших країнах або не подав звіт після повернення.

Крім того, у документі вказано перелік осіб, які мають погодити заяву нардепа на виїзд: це голова комітету Ради, до якого входить нардеп, голова фракції, голова депутатської групи, голова відповідної делегації Ради, а також перший заступник чи заступник спікера парламенту.

Після цих погоджень заява надсилається Стефанчуку.

Читайте також на порталі "Коментарі" — внесений 25 грудня 2023 року Кабміном до Верховної Ради законопроект про мобілізацію, що викликав величезний резонанс через низку дуже жорстких заходів, які там пропонувалися, може навіть не дійти до зали засідань. Як заявила заступник голови Комітету ВР з гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук (фракція "Слуга народу"), до розгляду запропонують інший варіант. Портал "Коментарі" продовжує обговорювати з експертами перипетії з мобілізаційним законопроєктом та його подальшу долю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Владимир

4 січня 2024, 21:16

Предыдущий спикер имел справку с дурдома. Настоящий имеет справку от самого рейсфюрера видно. Думаю.

Харя Кришны

4 січня 2024, 10:53

Тобто виїзд заборонено всім депутатам, окрім 95 кварталу. Демократія, мля. Якщо минулого разу при виїзді не були виконані вимоги нового, сьогоднішнього "документу", то депутат взагалі невиїзний. Венеціанська комісія ридає.

петя

4 січня 2024, 10:47

Правдоруб, 100%

Правдоруб

4 січня 2024, 09:23

нардепів треба стріляти всих разом з призидентом бившим та теперішнім. або краще всих їх на передову з усім їх кодлом.


Новини