Головна Новини Політика рада Нардепи внесли ініціативу про відновлення дії ряду положень антикорупційного законодавства
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардепи внесли ініціативу про відновлення дії ряду положень антикорупційного законодавства

Законопроект передбачає відновлення деяких пунктів ЗУ "Про запобігання корупції" від 14 жовтня 2014 №1700-VII, а також ст.366-1 Кримінального кодексу України в редакціях зазначених положень, які діяли станом на 27 жовтня 2020

2 листопада 2020, 21:44
Поділіться публікацією:

Народні обранці під очоленням спікера Верховної Ради Дмитром Разумковим внесли у порядок денний проєкт закону щодо відновлення дії окремих пунктыв ЗУ "Про запобігання корупції" та Кримінального кодексу України, щодо яких вищий орган судової влади прийняв рішення визнати такими, що не відповідають Конституції.

Нардепи внесли ініціативу про відновлення дії ряду положень антикорупційного законодавства

Кількість нардепів, які стали ініціаторами даного законопроєкту, сягнула понад ста осіб. Відомо, що серед них є представники партій "Слуга народу", "Європейська солідарність", "За майбутнє", "Довіра", а також ті народні обранці, хто не входить до жодної з фракцій. Комітетом, який буде відповідати за реалізацію законопроєкту, став Комітет з питань антикорупційної політики.

Так, в тексті проєкт закону йде мова про те, що метою його створення є "усунення стану правової невизначеності у сфері запобігання і боротьби з корупцією, що виник у зв’язку з рішенням Конституційного Суду України від 27 жовтня 2020 року №13-р/2020 у справі за конституційним поданням 47 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) окремих положень закону України "Про запобігання корупції", Кримінального кодексу України, оскільки такий стан несумісний з принципом верховенства права (стаття 8 Конституції України)".

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Антикорупційний суд закрив справу про брехню у декларації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини