Головна Новини Політика рада Нардепам рекомендують ухвалити в цілому закон про заборону проросійських партій
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардепам рекомендують ухвалити в цілому закон про заборону проросійських партій

Комітет з питань правової політики рекомендував Верховній раді ухвалити в цілому закон про заборону політичних партій

20 квітня 2022, 16:05
Поділіться публікацією:

Комітет з питань правової політики направив рекомендації народним обранцям ухвалити в цілому закон про заборону політичних партій. Як інформує портал "Коментарі", про це стало відомо з публікації в Facebook  голови підкомітету з питань політичної реформи та конституційного права комітету ВР з питань правової політики, нардепа Ольги Совгирі.

Нардепам рекомендують ухвалити в цілому закон про заборону проросійських партій

Верховна Рада. Фото: з відкритих джерел

Комітет пропонує парламентарям доповнити статтю 60 регламенту Верховної Ради новою частиною. В тексті йдеться проте, що після того, як президент підтримає пропозицію СНБО про припинення діяльності тієї чи іншої партії, має припинити діяльність і фракція, яка представляє заборонену партію. 

"6. У разі прийняття Президентом України рішення Ради національної безпеки та оборони України щодо призупинення діяльності політичної партії, яка сформувала у Верховній раді депутатську фракцію, діяльність такої депутатської фракції припиняється з моменту оголошення про це головою Верховної Ради. Призупинення діяльності депутатської фракції має наслідком призупинення прав цієї депутатської фракції, передбачених цим регламентом та відповідними постановами Верховної Ради".

Совгиря зауважила, що зовсім скоро нардепи матимуть можливість розглянути законодавчі пропозиції в Верховній Раді.

Зазначимо, в Україні припинено діяльність ОПЗЖ, Партії Шарія та інших проросійських політичних сил. 1 квітня парламентарі проголосували у першому читанні порядок заборони проросійських партій.

Читайте на порталі "Коментарі" – в квітні однією з гучних новин стало те, що співробітники СБУ провели блискавичну спецоперацію по затриманню одіозного Віктора Медведчука. Експерти в ексклюзивному інтерв’ю нашому виданню розказали, які шанси, що Росія погодиться прийняти умови України і погодитися обміняти кума Путіна.

Також видання "Коментарі" повідомляло – російські окупанти поспіхом намагаються провести псевдореферендуми на окупованих територіях, розуміючи, що більшої території України їм не окупувати. Експерти розповіли, чому окупанти поспішають та на що головний розрахунок з даної ініціативою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини