Головна Новини Політика рада Нардеп "втратив" 11 мільйонів: яке рішення щодо нього прийняв ВАКС
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп "втратив" 11 мільйонів: яке рішення щодо нього прийняв ВАКС

ВАКС обрав запобіжний захід нардепу Клочку у вигляді застави

10 травня 2024, 16:05
Поділіться публікацією:

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) обрав запобіжний захід народному депутату Андрієві Клочку, підозрюваному у незаконному збагаченні. Як інформує портал "Коментарі", про це йдеться у повідомленні САП.

Нардеп "втратив" 11 мільйонів: яке рішення щодо нього прийняв ВАКС

Нардеп Андрій Клочко. Фото: з відкритих джерел

"10 травня 2024 року слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП та застосував запобіжний захід у вигляді 12 млн грн застави до чинного народного депутата України, якого підозрюють у незаконному збагаченні на понад 11 млн грн", — йдеться у повідомленні.

На підозрюваного покладено такі процесуальні обов’язки: прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора та суду; не відлучатися за межі міста Києва без дозволу детектива, прокурора та суду; повідомляти детектива, прокурора та суд про зміну місця свого проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками у справі; здати на зберігання до відповідного органу державної влади свій паспорт/паспорти для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну.

Застава має бути внесена не пізніше п’яти днів з дня обрання запобіжного заходу. Строк дії обов’язків, покладених на підозрюваного – до 10 липня 2024 року.

Варто зазначити, Клочка підозрюють у незаконному збагаченні на понад 11 млн грн. Його ж родичі "нажили" майно на 25 млн грн, зокрема п’ять квартир у Києві, три ділянки у столичному регіоні, два нежитлові приміщення і автомобілі Tesla та Merсedes-Benz. І це з офіційними доходами матері та сестри у 195 тис. і 2,6 млн грн відповідно.

Андрій Клочко – член комітету Верховної ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Читайте також на порталі "Коментарі" - зарплати усіх українських міністрів: хто отримав понад мільйон.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини