Головна Новини Політика рада Нардеп розповів, чому потрібно провести закрите засідання парламенту за участі Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп розповів, чому потрібно провести закрите засідання парламенту за участі Зеленського

Порошенко розповів, навіщо закрите засідання та виділення додаткових грошей для армії

25 січня 2022, 17:49
Поділіться публікацією:

Лідер політичної партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко розповів, чому слід терміново виділити значну суму для Збройних сил (ЗСУ) та навіщо закрите засідання парламенту за участі президента. Про це повідомляє кореспондент порталу "Коментарі".

Нардеп розповів, чому потрібно провести закрите засідання парламенту за участі Зеленського

Петро Порошенко, фото з відкритих джерел

За словами політика, зустріч голів фракцій з міністром оборони і головнокомандувачем була не дуже інформативна.

На закритому засіданні українським політикам разом із президентом варто обговорити питання обороноздатності та забезпечення армії всім необхідним, зокрема фінансування ЗСУ.

"Ми продовжуємо наполягати на проведенні закритого засідання Верховної Ради за участю президента. Щойно нардепи прийняли окреме звернення до парламентів світу. Ми хочемо, щоб питання безпеки континенту, з урахуванням питання безпеки України, обговорювалося в кожному парламенті і на майданчику Організації Об'єднаних Націй. Чому тоді воно не обговорюється в законодавчому органі України", — зазначив нардеп.

Також Порошенко повідомив, що його партія вимагає кілька ключових пунктів. По-перше, на фінансування Збройних сил треба виділити 50 млрд гривень. 

"Дякуємо фракціям демократичної опозиції, що вони підтримали наш законопроект про внесення змін до державного бюджету і виділенні 50 млрд гривень на фінансування ЗСУ", — наголосив Порошенко.

Ці кошти мають бути витрачені, перш за все, на збільшення грошового забезпечення військовослужбовців, щоб вони отримували "більше сторожа в супермаркеті". Таким чином неукомплектовані на 50% бойові бригади мають терміново повернути військових, що не продовжили контракти з ЗСУ, назад, тепер уже за достойне грошове забезпечення. До бойових підрозділів зможуть повернутися ветерани, які служили раніше по контракту на шість місяців або більше.

Крім цього, треба створити стратегічні резерви. Тобто виділити кошти, провести тендери і закупити паливно-мастильні матеріали, продовольство, ліки та медичні засоби, озброєння та спорядження для військових.

З державного бюджету треба виділити кошти для органів місцевого самоврядування, які будуть спрямовані в порядку співфінансування з місцевими бюджетами на розгортання підрозділів територіальної оборони. На місцевій владі лежить завдання: виділити приміщення для складів, штабів тероборони, обладнати кімнати для зберігання зброї, проінформувати населення що робити в разі надзвичайної ситуації.

Також треба максимально докласти зусиль до забезпечення обороноздатності армії. Тому, за словами політика, треба забезпечити армійців засобами радіоелектронної боротьби, протиповітряної оборони, ударними безпілотними апаратами.

Вищезгадану суму грошей можна зібрати з різних джерел, додає Порошенко: з траншу від МВФ, з макрофінансової допомоги в сумі 1 млрд 200 млн євро, яку надасть Європа, та з тих коштів, що передбачені на програму "Велике будівництво". Втім, наразі депутати "Слуги народу" не підтримали рішення про перерозподіл коштів з цієї програми.

Як повідомляв портал "Коментарі", в столиці почались протести. Близько тисячі активістів руху SaveФоп заблокували урядовий квартал в центрі Києва, вимагаючи скасування реєстраторів розрахункових операцій, які з 1 січня є обов'язковими для II-IІІ груп ФОП.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини