Головна Новини Політика рада Нардеп повідомив інсайдерську інформацію щодо нападу на журналістів "Схем"
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп повідомив інсайдерську інформацію щодо нападу на журналістів "Схем"

Фракція "Слуга народу" готує два запити про розслідування нападу на журналістів "Схем"

6 жовтня 2021, 12:30
Поділіться публікацією:

У коментарі кореспондентці порталу "Коментарі" народний депутат та член фракції "Слуга народу" Олександр Качура розповів про інсайдерську інформацію стосовно нападу на представників "Радіо Свободи" та пояснив позицію президента України щодо порушників закону. Також нардеп спростував чутки, що винуватці можуть уникнути відповідальності через якісь зв'язки з Оленою Кравець.

Нардеп повідомив інсайдерську інформацію щодо нападу на журналістів "Схем"

Народний депутат Олександр Качура, фото з відкритих джерел

Відомо, що голова правління "Укрексімбанку" звільнився з посади.

"Один з керівників "Укрексімбанку" дійсно вчинив абсолютно неприпустимо. Не то, що тут йдеться про норми моралі, це є кримінальним караним діянням. Тому, що це перешкоджання журналістській діяльності в країні, де є свобода слова, за яку боролося не одне покоління українців, ми цю ситуацію не пропустимо. Він звільнився. Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський повідомив, що вони долучили до матеріалів провадження ті матеріали, які були опубліковані. Переконаний, що слідство дійде до висновку, що треба вручати підозру. Ми зі своєї сторони взяли це питання на парламентський контроль. Ми будемо пильно контролювати процес розслідування. ", — пояснив Олександр Качура.

Політик та адвокат згадав про напад на журналістів за президенства Петра Порошенка й наголосив, що в тих справах винні не були притягнуті до відповідальності. Качура наголосив, що такого не повинно бути, а чиновники не мають відчувати безкарність за такі вчинки.

Депутат розповів, що фракція реєструє два депутатських запити до правоохоронців щодо справедливого розслідування та покарання винних. Наразі їх підписали лише партійці, опозиція запити не підписала. Два запити до Генпрокурора та керівника Національної поліції України будуть оголошені в п'ятницю на засіданні Верховної Ради.

Качура підкреслив, що завдання влади - це доводити такі справи до кінця. Тому що безкарність і безвідповідальність з боку чиновників спонукає інших так себе поводити. Політик розповів, що якщо глава правління не хотів відповідати на питання, він міг не відповідати. Застосування фізичної сили до журналістів взагалі неприпустимо. Так як в країні журналісти повинні відчувати себе в безпеці.

"За інсайдерською інформацією, зараз готується вже підозра. Кому її оголосять не можу сказати, це вже повідомлять в поліції, бо це службова інформація", — додав нардеп.

Олександр Качура зазначив, що про зв'язки між сім'єю банкіра та Оленою Кравець він нічого не знає, але впевнений, бо ніякі зв'язки не мають впливати на слідство, якщо людина порушує закон.

"Я про це нічого не знаю. Звільнення сьогоднішнє й позиція Офісу президента та поліції вказує на те, що для президента немає друзів серед тих, хто порушує закон. "Якщо ти порушив закон — ти будеш нести відповідальність" — це позиція Зеленського. Ця справа має стати фундаментом для того, щоб такого більше не повторювалося в Україні. Я буду особисто за цим слідкувати", — повідомив політик.

Як повідомляв портал "Коментарі", експерти розповіли, у що виллється скандал з нападом на "Схеми".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини