Головна Новини Політика рада На 9 травня в Україні встановили нове свято: тепер уже офіційно
commentss НОВИНИ Всі новини

На 9 травня в Україні встановили нове свято: тепер уже офіційно

День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відзначатиметься 8 травня

29 травня 2023, 17:07 comments1638
Поділіться публікацією:

Україна приєднується до всього демократичного світу. Тепер в Україні відзначатимуть День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 8 травня, а 9 травня святкуватимуть День Європи. Як повідомляє портал "Коментарі", про це у себе в соцмережі написав нардеп Олексій Гончаренко.

На 9 травня в Україні встановили нове свято: тепер уже офіційно

Верховна Рада. Фото: з відкритих джерел

За такий законопроект проголосувало 317 депутатів Верховної Ради. Водночас 8 травня буде вихідним днем.

Варто зазначити, що у країнах Європи перемогу над нацизмом відзначають саме 8 травня – у день капітуляції нацистської Німеччини. Цього дня вшановують пам'ять померлих у Другій світовій війні. Таким чином Україна приєднується до демократичного світу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія продовжує ракетний терор проти України, традиційно посиливши його під "сакральні" для себе дати. Так, у ніч проти 9 травня була чергова масована атака на Київ, проте сили ППО знищили всі ворожі цілі. Усього ж за дві хвилі обстрілів цієї ночі агресор випустив Україною 25 крилатих ракет "Калібр" і Х-101/Х-555, причому 23 з них були збиті нашою системою ППО. На цьому тлі ще більш актуальною є ініціатива президента України про те, що 8 травня ми відзначали День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років, а 9 травня – День Європи. Видання "Коментарі" продовжує обговорювати цей крок української влади з експертами.

Також видання "Коментарі" повідомляло – як зупинити ірано-російську співпрацю – що потрібно зробити Україні та Заходу. Експерти детально проаналізували ситуацію в ексклюзивному інтерв'ю нашому порталу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Бог

29 травня 2023, 16:24

Ну-ну,зеленый человечек,Сатана тебя теперь не отпустит,будешь вечно у него шестеркой.Гейропа вся легла под фашистов,а советские украинцы вместе с другими народами СССР уничтожили фашистское гос-во,т.е.являються победителями.Лучшей памяти об этом,чем праздник 9 Мая, не было.Ты решил присоединиться к проигравшим.Вот сам и присоединяйся,лох.


Новини