Головна Новини Політика рада "Мова та дрони": Олександр Ткаченко прокоментував свою відставку
commentss НОВИНИ Всі новини

"Мова та дрони": Олександр Ткаченко прокоментував свою відставку

Парламентарі схвалили відставку міністра культури Олександра Ткаченка, претензії до якого висунули користувачі соцмереж, а згодом - президент

27 липня 2023, 18:55
Поділіться публікацією:

Після прийняття Верховною Радою рішення про його відставку міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко прокоментував це рішення. Про це повідомляють "Коментарі".

"Мова та дрони": Олександр Ткаченко прокоментував свою відставку

Олександр Ткаченко прощається в Раді

Нагадаємо, що користувачі соціальних мереж обурилися значними асігнуванням на сферу культури в країні, де йде війна і люди збирають кошти на дрони. Зокрема, негативно відреагували дописувачі на плани спрямувати 33 мільйони гривень на зйомки серіалу "СМТ Інгулець", в головному герої якого вгадувався симпатик президента Зеленського. Після вибуху обурення президент рекомендував голові уряду позбутися міністра Ткаченка.

"Відставку прийнято! Дякую всім, з ким довелося попрацювати разом ці три непрості роки, — написав в Фейсбуці Олександр Ткаченко. — Мені б простіше було сказати, як деякі кажуть — гроші на культуру під час війни не на часі. Але скажіть тоді за що ми воюємо, хіба не за нашу культуру, ідентичність, мову, історію? Культура під час війни так само важлива, як і дрони".

- Фінансування культури — це фінансування людей, — продовжує Олександр Ткаченко. — Це плекання талантів, привабливість країни та її робочі місця, які врешті-решт є рушієм економіки. Мені боляче, коли в один рядок ставлять безглуздість витрат на барабани, сковорідки, бруківку та музеї, монументи, інформаційну війну, кіно, книги, театри та креативні індустрії . Як ми виглядаємо в очах світу, приватних донорів та як будемо виглядати в очах своїх нащадків?

Окрім цього, Ткаченко нагадав про обіцянку Зеленського "про те, що на культуру потрібно виділяти 1% ВВП країни" і висловив побажання, що ця теза буде втілена в життя.

- Прошу вас не здаватися перед лобістами забудовників, упц мп та професійними маніпуляторами, — заявив на завершення вже екс-міністр.

Тим часом, росіяни намагаються вибити ЗСУ з пануючих висот.

Російським депутатам суворо заборонили їздити на фронт в Україну.

А один із африканських лідерів відповів на пропозицію Путіна, натякнувши, що в країні достатньо зерна.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

читач

27 липня 2023, 19:48

Скільки музеїв знищено він відповісти не може, а бла-бла ні про що - то завсігда нате вам. Яку таку культуру несуть 100500 скажені весілля, скажені сусіди, папіки, сидоренки, подорожники, всі (чи таки не всі?) вдома і т.п.? Що буде робота у виконавців? Але ж їх робота - нести культуру глядачеві. А де вона, та культура в тому низькопробному г-ні? Хто ж прийде йому на зміну?


Новини