Головна Новини Політика рада Мобілізація людей з інвалідністю: у Зеленського дали остаточну відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Мобілізація людей з інвалідністю: у Зеленського дали остаточну відповідь

Арахамія заявив, що ключові поправки, які викликають найбільше дискусій в суспільстві, будуть врегульовані

10 березня 2024, 20:30 comments2446
Поділіться публікацією:

Рада наступного тижня почне розглядати ключові поправки до нового законопроєкту про мобілізацію. Зокрема у Раді обіцяють, що питання відстрочки для осіб, що доглядають за особами з інвалідністю, а також щодо аспірантів буде врегульовано. Про це заявив Давид Арахамія в Telegram.

Мобілізація людей з інвалідністю: у Зеленського дали остаточну відповідь

Давид Арахамія (фото з відкритих джерел)

Політик закликав, що не треба розганяти "зраду" щодо головних дискусійних поправок законопроєкту.

"Хочу повторити ще раз для тих, хто знову розганяє "зраду": питання про І, ІІ та ІІІ групи людей з інвалідністю буде врегульовано. У чинному законодавстві передбачений один доглядач на одну особу з інвалідністю за її вибором. Тільки так. І мова не про "постійний догляд", а просто про догляд. Наголошую, що наступного тижня починаємо розгляд поправок. Цю правку ми будемо відстоювати. Те саме стосується і аспірантів. Як і було обіцяно, незалежно від форми навчання, буде врегульовано питання надання їм відстрочки від мобілізації", — зазначив Арахамія.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про демобілізацію строковиків в Україні. В Україні строковики, яких звільнили у запас, отримають відстрочку від мобілізації строком на 12 місяців. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив нардеп Олександр Федієнко. Парламентарій зазначив, що під час війни та воєнного стану дані про кількість строковиків, яких відпустять у запас, зі зрозумілих причин ніхто не має наміру розголошувати. 

Федієнко додав, що ті строковики, які звільнилися, вже після відповідного терміну, визначеного у законі (один рік), можуть бути або мобілізовані, або підписати контракт, щоб приєднатися до Збройних Сил оборони.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини