Головна Новини Політика рада Ми доб'ємося, щоб вакцина проти коронавірусу була для українців безкоштовною - Медведчук
commentss НОВИНИ Всі новини

Ми доб'ємося, щоб вакцина проти коронавірусу була для українців безкоштовною - Медведчук

За словами політика, уряд України не здійснює реальних справ в боротьбі проти коронавірусу

12 грудня 2020, 15:43
Поділіться публікацією:

Голова політради "Опозиційної платформи — За життя", народний депутат Віктор Медведчук заявив, що "Опозиційна платформа" буде домагатися безкоштовної вакцинації українців проти коронавірусу.

Ми доб'ємося, щоб вакцина проти коронавірусу була для українців безкоштовною - Медведчук

Віктор Медведчук - фото з відкритих джерел

Політик підкреслив, що український уряд, перебуваючи під зовнішнім управлінням, більше "піариться" на темі коронавірусу, ніж робить реальні справи. Це, в тому числі, стосується не тільки закупівлі вакцин проти Covid-19, але і статистики хворих і померлих від цього захворювання.

"Остання статистика: позавчора — 266, вчора — 282 померлих. А як почали спекулювати на цифрах захворюваності щоденних. А просто зіставте, скільки було проведено тестів і скільки встановлено тих, які захворіли. І ви побачите, що коли 15-17 тис. хворих , це 67-70 тис. тестів. А коли показують 8-10-11, це 30-40 тис. тестів. Тобто і це питання вже регулюють. Для чого? Це ж прямий обман наших громадян, який веде до того , що те, що загрожує національній безпеці (а здоров'я і життя людей — це саме головний об'єкт національної безпеки), ігнорується владою. влада намагається сьогодні зробити те, чого не повинна робити. Я вважаю, що влада чинить злочинно в цьому контексті. Тому що треба купувати, треба робити те, що є, як засіб, яке визнано в усьому світі. Я перерахував країни, можливості. У січні-лютому буде вироблено 7 млн доз в Росії. Більш того, вони вийдуть на 10-15 млн доз виробництва в місяць і до кінця листопада наступного року збираються вакцинувати 70% населення ", — зазначив Віктор Медведчук.

Політик також підкреслив, що підписаних контрактів з приводу поставки вакцини в Україну немає, а влада тільки обіцяє доставити вакцину до країни.

"Ми знову ведемо боротьбу в контексті цих вітряних млинів. Ми говоримо про вакцину, якої немає, що її законтрактували. Ми розраховуємо на систему і програму" Ковекс ", під якою навіть не підписана угода з боку України. І це все відбувається в умовах того , що кожен день вмирають люди, щодня тисячі людей хворіють. І ми сьогодні не можемо нічого протиставити цій системі, крім як обговорення в суспільстві, як і коли оголосять локдаун. Спочатку хотіли на новорічні свята, а потім влада зробила послугу, такий панський крок , ось вам, добре, з 8-го. 7-го відсвяткуєте Різдво, а потім з 8 січня по 24-е. а чому по 24-е? І тут є розумники, які починають зловживати (я, звичайно, так не думаю ), мовляв, 25 січня — день народження у президента України. Але я не думаю, що президент, коли вводив локдаун, думав саме про цю дату. Але ж люди про це не просто думають, а говорять. Так може, все-таки треба діяти не в рамках піару і не зі стратегічною метою піару, а треба йти шляхом порятунку життя і здоров'я людей. І виходити з цього, коли ми говоримо про ті чи інші питання, що пов'язані з виробництвом. А чи знаєте ви, що коли я був в Москві і коли канали почали вести репортажі про результати цієї зустрічі, то протягом години на підприємстві "Біолік" вже було СБУ. Ось так оперативно вони б налагодили питання придбання і виробництва вакцини. Вони туди швидко приїхали: а ви що, робите вакцину? Та ні. Це була тестова демонстрація з аналогічних інгредієнтів, можливостей технологічних виробничих ліній з виготовлення вакцини. Звичайно ж, ніхто не ввозив сировину на територію України. Хто б пішов на пряме порушення чинного законодавства. Але СБУ тут як тут. І ось це дивує, створює картину небезпеки за те, що життя людей, людини взагалі ні в що не ставиться ", — підкреслив він.
Віктор Медведчук також зауважив, що "Опозиційна платформа — За життя" докладе максимум зусиль для того, щоб українці змогли отримати вакцину безкоштовно.

"Їхня головна мета — політика. А те, що нам диктують через океан, — це по-іншому не назвеш як те, що ці люди вже вступили в економічну конкуренцію з реалізації тієї продукції, яка повинна бути реалізована. Я ж навіть не говорю з приводу цін, яка дешевше, яка дорожче, а питання в тому, що коли ця вакцина все-таки потрапить на територію України, то я думаю, що це буде план "Б". Тільки я про нього говорю сьогодні вже на відміну від влади. Так ось, план "Б" я малюю сьогодні: у нас досить високий юридичний потенціал, в нашій партії і в нашій фракції, у народних депутатів, і коли мова піде про будь-які вакцини, ми змусимо владу, щоб вона була безкоштовною для наших громадян . Влада її буде закуповувати, а люди повинні її отримувати безкоштовно. І відкрию величезний секрет: відповідно до Конституції України влада зобов'язана буде це робити, і ми це доведемо в судах, що ця вакцина і сам процес вакцинації повинен бути безкоштовним. І як би влада "не крутилася на пательні", я їх хочу попередити, що ми в цьому їх змусимо діяти в інтересах наших громадян. Не в інтересах себе улюблених, не в інтересах піару від лукавого, а саме в інтересах людей і їх здоров'я ", — резюмував Віктор Медведчук.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Oleg

12 грудня 2020, 17:18

Рассмешил.. или нет?))) Хозяин жизни , не иначе))) Типа думает об украинцах)))) Насрать ему на нас, только плохо будет бизнесу его если переедет в свою любимую рашку...

Вафлил Кацапов

12 грудня 2020, 16:00

Сдохни вместе с кацапней, рогульная тварь


Новини