Головна Новини Політика рада Коронавірус косить нардепів: що буде, якщо в Рада цього року більше не збереться
commentss НОВИНИ Всі новини

Коронавірус косить нардепів: що буде, якщо в Рада цього року більше не збереться

Експерти спрогнозували, чи можуть постраждати важливі питання, наприклад, прийняття бюджету-2021, через хворих на коронавірус парламентаріїв

20 листопада 2020, 16:27
Поділіться публікацією:

Понад 70 народних депутатів хворіють на коронавірус, тому наступне засідання ВР відбудеться в грудні. Про це заявив нардеп від "Слуги народу" Олександр Дубинський. Що буде, якщо Рада так і не зможе в цьому році зібратися через пандемію? Бюджет, багато інших питань — хто буде займатися їх вирішенням? Відповідь "Коментарям" дали експерти.

Коронавірус косить нардепів: що буде, якщо в Рада цього року більше не збереться

"Якщо нардепи не підтримають закон про держбюджет, то буде діяти той закон, який є на цей рік"

Експерт з конституційного права Богдан Бондаренко вважає, що нічого критичного поки не відбувається.

"Все досить просто. Якщо ВР не буде здатна працювати, то так воно і буде, — каже він. — Якщо нардепи не підтримають закон про держбюджет (не важливо — через коронавірус чи тому, що не зможуть його зверстати, або не вистачить голосів), то буде діяти той закон, який є на цей рік. Принаймні — на визначений перехідний етап, поки не затвердять держбюджет-2021".

Якщо не продовжать особливий статус Донбасу — це вже політичні наслідки, в тому числі для президента, підкреслює Богдан Бондаренко. І таке непродовження може відбитися на ситуації на Сході України.

"Якщо ми говоримо про інші речі, такі як рішення парламентом питань реформи СБУ, судової реформи, кадрових та інших питань, то це залишиться в підвішеному стані, — вважає експерт. — Своєрідне "до після свят". А ось якщо ситуація вийде з-під контролю (нардепи почнуть масово хворіти і навіть вмирати), постане питання, як виходити з кризової ситуації. І таким виходом цілком можуть стати перевибори".

"Рада точно збереться в цьому році"

Заступник директора Українського інституту політики, політичний експерт Кирило Молчанов впевнений, що колапсу в парламенті не буде.

"Рада точно збереться в цьому році. Треба приймати бюджет. Під таку справу всі видужають, бо це — дерибан грошей", — говорить Кирило Молчанов.

Він нагадує, що спікер ВР Дмитро Разумков хворіє вже другий тиждень. Тож, швидше за все, незабаром вийдуть і він, і його заступник Стефанчук. І багато інших, хто тимчасово вибув з ладу.

"Так, в останні тижні Рада толком не працювала. Але, я впевнений, що до початку грудня вона точно збереться. І буде вирішувати питання бюджету, питання з ФОПами, інші важливі питання", — каже політексперт.

Нагадаємо, головний слуга народу в ВР Арахамія пішов на самоізоляцію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини