Головна Новини Політика рада Кінець епохи кнопкодавства в Раді: для нардепів увели нове правило
commentss НОВИНИ Всі новини

Кінець епохи кнопкодавства в Раді: для нардепів увели нове правило

Нардепи розповіли, в чому сенс новинки

1 березня 2021, 13:50
Поділіться публікацією:

У Верховній Раді Україні вирішили активніше боротися із кнопкодавством. Тому правила голосування нардепів змінюються. Відтепер у парламенті народні депутати будуть голосувати за допомогою сенсорних кнопок, а ще вже скоро там з’являться камери відеоспостереження. Про це під час роботи ВРУ сьогодні, 1 березня, розповів спікер Дмитро Разумков.

Кінець епохи кнопкодавства в Раді: для нардепів увели нове правило

Фото з відкритих джерел

Так, вводиться в дію система сенсорної кнопки у залі Верховної Ради. Передбачається, що такий крок зніме питання прив’язки картки нардепа до місця. Сенсорна кнопка, за словами Разумкова, унеможливлює голосування з різних місць. Запрацювати система має з наступного пленарного тижня.

Крім того, незабаром мають встановити камери відеоспостереження.

Нардепи переважно реагують на такі новинки схвально.

Нардеп Вікторія Кінзбурська написала в своєму Telegram-каналі: "Не минуло й два роки, як в Раді включили сенсорну кнопку для голосування. Тепер при голосуванні будуть задіяні обидві руки. Кінець епохи кнопкодавства".

Як зазначив у себе в Telegram-каналі Данило Гетманцев, сенс нововведення в тому, що нардепи будуть голосувати обома руками. Голосувати так будуть вже з 2 березня.

"Вводимо сенсорну кнопку для голосування з завтрашнього дня. Голосуємо двома руками", — йдеться у повідомленні Гетманцева.

Нагадаємо, столичний міський голова Віталій Кличко продемонстрував голові парламенту Дмитру Разумкову, як працює в Київраді система голосування "Рада-4", яка повністю виключає варіант кнопкодавства. Спікер Верховної ради особисто випробував принципи роботи системи "Рада-4", якою користуються в Київраді.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Ирина

1 березня 2021, 17:57

Как будто они там нужные законы принимают https://kosatka.media/category/elektroenergiya/news/nardep-predlagaet-vvesti-sankcii-v-otnoshenii-importerov-elektroenergii


Новини