Головна Новини Політика рада Кличко повчив Разумкова правильно голосувати (фото)
commentss НОВИНИ Всі новини

Кличко повчив Разумкова правильно голосувати (фото)

Спікер Верховної ради особисто випробував принципи роботи системи "Рада-4", якою користуються в Київраді

24 лютого 2021, 17:02
Поділіться публікацією:

Столичний міський голова Віталій Кличко продемонстрував голові парламенту Дмитру Разумкову, як працює в Київраді система голосування "Рада-4", яка повністю виключає варіант кнопкодавства. Про це повідомляє "Українська правда".

Кличко повчив Разумкова правильно голосувати (фото)

Кличко повчив Разумкова, як правильно голосувати - фото: Facebook - Віталій Кличко

"Голосування відбувається виключно, коли ти натискаєш одночасно дві кнопки і чекаєш до завершення волевиявлення. Інакше голос не буде зарахований. Це унеможливлює голосування за іншого депутата", — говорить мер Києва.

Віталій Кличко стверджує, що з моменту встановлення такої системи в Київраді, з 2015 року, "жодного разу не було блокування трибуни, бійок чи конфліктів". За його словами, якщо депутати не згодні з голосуванням, вони виймають картки з пристрою, і тоді доводиться домовлятися, щоб був кворум.

Кличко повчив Разумкова правильно голосувати (фото) - фото 2

Столичний мер також підкреслив, що даною системою голосування також передбачається використання пультів. На них депутати можуть ознайомитися з порядком денним, проектами рішень або записатися на виступ.

Сам спікер Верховної ради особисто випробував принципи роботи "Рада-4", а також зазначив, що система голосування, встановлена в залі парламенту, є морально застарілою. За словами Разумкова, фахівці вивчають нові технології, щоб її замінити, зокрема технологію, пов'язану з відбитком пальця.

Раніше портал "Коментарі" розповідав, що одному з депутатів Верховної Ради було вручено підозру за так зване "кнопкодавство". Так в народі прозвали голосування нардепів не тільки за себе, але і за своїх колег. Слід зазначити, що вручення такої підозри є прецедентним, адже таке сталося вперше за всю історію незалежної України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини