Головна Новини Політика рада Хто претендує на посаду голови Верховної Ради
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто претендує на посаду голови Верховної Ради

Відомо про претендентів на посаду голови Верховної Ради

7 жовтня 2021, 13:30
Поділіться публікацією:

Під час засідання 7 жовтня народні обранці подали свої кандидатури від кожної фракції та розповіли кого вони бачать на посаді голови Верховної Ради замість Разумкова. Про це повідомляє кореспондент порталу "Коментарі".

Хто претендує на посаду голови Верховної Ради

У парламенті висунули кандидатури на пост голови, фото з відкритих джерел

Відомо, що подано п'ять кандидатур на вакантне місце в президії парламенту. Серед кандидатів — Олексій Гончаренко, Гео Лерос, Яна Зінкевич, Ярослав Железняк, віце-спікер Руслан Стефанчук. Тепер відповідно до регламенту нардепи мають ознайомитися з відомостями про кожного з кандидатів.

Кандидати вже почали подавати документи та заяви на вакантну посаду. Зокрема, Олексій Гончаренко виставив кандидатуру Гео Лероса, а той кандидатуру Гончаренка. Депутат Гончаренко написав в Telegram, що якщо його оберуть колеги, то він першим ділом викине телефон на який дзвонить глава держави. 

Яна Зінкевич — член партії "Європейська солідарність", лікар та керівник Медичного управління та реабілітації бійців Української Добровольчої Армії. Лікарка створила медичний батальйон "Госпітальєри", який оперував поранених українських воїнів в зоні проведення бойових дій. Кандидатуру Яни висунула Ірина Геращенко та наголосила, що Яна — це нове обличчя, людина, яка зможе повернути до президії гідність законність, повагу.

Кандидатуру Ярослава Железняка подав Андрій Герус з партій "Слуга народу". Ярослав Железняк — заступника голови депутатської фракції партії "Голос", раніше був радником прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з парламентських відносин.

Гео Лерос — колишній радник президента Зеленського, наразі позафракційний депутат.

Олексій Гончаренко — народний депутат, безпартійний, раніше був членом фракції "Європейська солідарність"

Руслан Стефанчук — член партії "Слуга народу", раніше перший заступник голови Верховної Ради, радник президента.

Як повідомляв портал "Коментарі", народні депутати України проголосували за відставку спікера парламенту Дмитра Разумкова. Відповідне рішення підтримало 284 народних обранця.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини