Головна Новини Політика рада Гуманітарна допомога: Рада встановила кримінальну відповідальність за нецільове використання
commentss НОВИНИ Всі новини

Гуманітарна допомога: Рада встановила кримінальну відповідальність за нецільове використання

В’ячеслав Медяник розповів про новий документ

24 березня 2022, 19:15
Поділіться публікацією:

В нашій країні буде встановлено кримінальну відповідальність щодо  нецільового використання гуманітарної допомоги на період запровадження воєнного стану. Це  нововведення дасть можливість призупинити кількість випадків, коли гуманітарний вантаж використовують, щоб отримати прибуток. Про це повідомив заступник очільника комітету з питань правоохоронної діяльності В’ячеслав Медяник.

Гуманітарна допомога: Рада встановила кримінальну відповідальність за нецільове використання

В Україні прийняли покарання за нецільове використання гуманітарної допомоги (фото з відкритих джерел)

Він зазначив, що запроваджується повна та справедлива відповідальність за  реалізацію за гроші гуманітарних вантажів  чи будь-яка корислива можливість  використати  благодійні пожертви, безоплатну допомогу для того, щоб  отримати прибуток.

"Зараз весь світ об’єднався, щоб допомогти українцям, які постраждали від віроломного вторгнення РФ. Неприпустимо наживатися на людському горі, з одного боку, та людській доброті, з іншого", –  підсумував  народний депутат. 

Яким буде покарання:

За продаж товарів (предметів) гуманітарної допомоги або використання благодійних пожертв, безоплатної допомоги або укладання інших правочинів щодо розпорядження таким майном, з метою отримання прибутку:

- штраф від двох до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до чотирьох років.

Ті самі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням службового становища, або у великому розмірі:

- позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Дії, вчинені організованою групою або в особливо великому розмірі, або під час надзвичайного або воєнного стану, –
караються позбавленням волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що українці отримали право на дострокову пенсію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини