Головна Новини Політика рада Гроші політиків: хто з нардепів отримав допомогу з бюджету
commentss НОВИНИ Всі новини

Гроші політиків: хто з нардепів отримав допомогу з бюджету

У 2020 році українським політикам виплатили з держбюджету сотні тисяч гривень через тимчасову втрату працездатності

1 червня 2021, 09:31
Поділіться публікацією:

Матеріальна допомога та допомога по тимчасовій непрацездатності депутатів Верховної Ради України ІХ скликання обійшлися українцям у понад 3,3 млн грн. Про це за результатом аналізу відкритих даних витрат українського парламенту повідомила Громадянська мережа "Опора".

Гроші політиків: хто з нардепів отримав допомогу з бюджету

Верховна Рада України. Фото: golos.com.ua

Грошову допомогу з державного бюджету у 2020 році отримали понад 190 народних обранців. Найбільшу суму отримала народний депутат від партії "Опозиційна платформа — За життя" Наталія Приходько. Через тимчасову непрацездатність за листопад 2020 року їй виплатили понад 168 тис. грн.

На другому місці за розміром суми допомоги через непрацездатність народний депутат від партії "За майбутнє" Анна Скороход. У січні, червні та вересні 2020 року їй виплатили загалом понад 135 тис. грн. Третє місце посідає нардеп від партії "За майбутнє" Віктор Балога — понад 125 тис. грн.

Серед лідерів-отримувачів грошової допомоги:

— Любов Шпак, фракція "Слуга народу" — 122 тис. грн;

— Зіновій Андрійович, фракція "Слуга народу" — понад 83 тис. грн;

— Анжеліка Лабунська, партія "Батьківщина" — понад 81 тис. грн;

— Микола Кучер, група "Довіра" — понад 69 тис. грн;

— Олег Макаров, партія "Голос" — понад 60 тис. грн.

Народні депутати не тільки отримували грошову допомогу, а й виступали благодійниками. Зокрема, 13 народних депутатів зі своїх зарплат зробили 145 благодійних внесків на понад 4 млн грн.

Найбільше на благодійність витратив голова партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко — 14 внесків до свого ж благодійного фонду на загальну суму 739 тис. грн. На другому місці Валерій Дубіль від партії "Батьківщина" — 19 внесків до БФ "Європа" на суму 626 тис. грн. На третьому місці позафракційний нардеп Вадим Новинський. Він пожертвував Міжнародному благодійному фонду на честь Покрови Пресвятої Богородиці майже 573 тис. грн.

Нагадаємо, на зарплати, витрати на виконання повноважень та на проживання депутатів Верховної Ради України ІХ скликання з державного бюджету витратили понад 313 млн грн



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини