Головна Новини Політика рада Голова Верховної Ради розповів, які законопроекти розглянуть нардепи у 2022
commentss НОВИНИ Всі новини

Голова Верховної Ради розповів, які законопроекти розглянуть нардепи у 2022

Головні вектори роботи - посилення народовладдя, реформа СБУ, пенсійна реформа та містобудування

4 січня 2022, 11:16
Поділіться публікацією:

Руслан Стефанчук розповів, за яким планом працюватиме Верховна Рада України у 2022 році. Уже сьогодні у нардепів почався перший робочий день нового року — вони працюють у комітетах, тимчасових спеціальних  та слідчих комісіях, у депутатських фракціях. За словами голови Верховної Ради Стефанчука, у найближчих планах вирішити питання  місцевими референдумами, реформувати СБУ та провести пенсійну  реформу. Про це повідомляє пресслужба Верховної Ради України, передають "Коментарі".

Голова Верховної Ради розповів,  які законопроекти розглянуть нардепи у 2022

Руслан Стефанчук. Фото з сайту Верховної Ради

За словами Руслана Стефанчука. уже 28 січня вони отримають висновок Венеціанської комісії щодо законопроєкту про місцевий референдум і тоді його розглянуть на пленарному засіданні.

"У пріоритеті завершити реформу містобудування. У її основу закладено три "кити" – цифровізація, децентралізація та відповідальність. Усі вони містяться в законопроєктах №5655 та №5877, які вже пройшли перше читання й у наступному році повинні бути прийняті в цілому", – наголосив Стефанчук.

Також голова парламенту повідомив, що нині готуються законопроекти про суд присяжних, мирові суди, які вирішуватимуть незначні спори, розглядатимуть колективні позови. Окрім цього, міжнародні зобов’язання вимагають швидше рухатись у напрямку реформи Служби безпеки України.

"Це серйозне зобов’язання, яке залишилося в України перед міжнародними партнерами. І це зобов’язання має бути виконане на початку наступного року. Тому що СБУ повинна виконувати тільки притаманні їй функції й не займатися питаннями економіки, тиском на бізнес тощо", – пояснив Руслан Стефанчук.
Також у 2022 нардепи займуться пенсійною реформою. А щоб  завершити реформу децентралізації, доведеться внести зміни до Конституції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини