Головна Новини Політика рада Голосування за заборону УПЦ МП: Стефанчук розповів, чи є у Раді голоси
commentss НОВИНИ Всі новини

Голосування за заборону УПЦ МП: Стефанчук розповів, чи є у Раді голоси

Руслан Стефанчук вважає, що сьогодні у парламенті немає голосів для заборони УПЦ МП

23 вересня 2023, 15:34 comments5659
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що більшість нардепів публічно засуджують проросійську діяльність священнослужителів УПЦ Московського патріархату, у Верховній Раді України на сьогоднішній день не знайдеться мінімально необхідної кількості голосів для заборони цієї структури. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку в інтерв'ю "Радіо Свобода" висловив голова парламенту Руслан Стефанчук.

Голосування за заборону УПЦ МП: Стефанчук розповів, чи є у Раді голоси

Руслан Стефанчук. Фото: з відкритих джерел

Голова Верховної Ради нагадав, що особиста думка когось із парламентаріїв ролі не зіграє, потрібно щонайменше 226 голосів для ухвалення колективного рішення.

"Мені здається, що поки що немає 226 голосів навколо такого важливого законодавчого акту. Виносити його до зали, провалювати для того, щоб просто порадувати Російську Федерацію, це просто безглуздо та юридично, і політично безвідповідально", – вважає Руслан Стефанчук.

Спікер Верховної Ради наголосив, що він особисто хотів би, щоб у парламенті якнайшвидше знайшлося 226 голосів за це рішення, але поки що цих голосів немає. Руслан Стефанчук зазначив, що точаться внутрішньопартійні дискусії, у тому числі всередині президентської фракції "Слуга народу".

Читайте на порталі "Коментарі" – чи потрібно заборонити в Україні діяльність УПЦ МП – стали відомі результати опитування.

Також видання "Коментарі" повідомляло – навіщо знадобився домашній арешт митрополита Павла – як треба вчинити з УПЦ МП. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому порталу детально розібралися у ситуації.

Раніше "Коментарі" писали – що відбувається довкола лаври – чому СБУ взялася за УПЦ Московського патріархату.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини