Головна Новини Політика рада Глава фракції "Слуга народу" назвав головний провал в роботі парламенту в 2021 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Глава фракції "Слуга народу" назвав головний провал в роботі парламенту в 2021 році

Давид Арахамія розповів, які законопроекти не встигли прийняти в парламенті до кінця року

17 грудня 2021, 12:05
Поділіться публікацією:

Керівник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія розповів під час брифінгу, що він вважає головним провалом в роботі парламенту в  2021 році. Хоча він наголосив, що за підсумками року назбирався великий список нововведень та прийнятих ініціатив, які будуть сприяти розвитку держави в різних сферах.

Глава фракції "Слуга народу" назвав головний провал в роботі парламенту в 2021 році

Давид Арахамія, фото Facebook

"Головний провал — ми не встигаємо проголосувати за законопроект про накопичувальну пенсію. У вас буде мінімальна пенсія від держави. Потім буде накопичувальний рахунок, на який держава скидатиме частину податків. Частину коштів ви будете відправляти на цей рахунок самі. Якщо у вас зарплата 10 000 грн, а ви хочете покласти на рахунок 3000 грн, то роботодавець теж має покласти 3000 грн на ваш накопичувальний рахунок. Це крута система, яка дозволяє керувати свої майбутнім доходом", — говорить нардеп.

За словами Арахамії, це буде тектонічне зрушення в пенсійній системі. Якщо у людей зарплата тіньова, то тоді це працювати не буде. Тоді більше людей будуть вимагати, щоб їх офіційно оформлювали. Бо якщо пенсійний рахунок буде пустий, то вони розумітимуть, що отримають мінімальну пенсію. Щодо інфляції нардеп пояснив, що вже розроблена спеціальна система для захисту накопичень українців.

"Заклали на державному пенсійному рахунку автоматично нараховується дохід, що компенсує інфляційні процеси. Це дуже системна реформа. Соромно, що ми не встигли хоча б почати розглядати цей комплекс з шести законів. Не встигли прийняти закон про економічний паспорт українця. Наразі йде напрацювання великої податкової реформи. В лютому вона буде анонсована й в березні будемо за неї голосувати. Це ті речі, які ми на собі відчуємо через 5-10 років, дуже жаль, що ми це не змогли прийняти", — наголосив Арахамія.

Як повідомляв портал "Коментарі", Давид Арахамія розказав, яке його найбільше враження в 2021 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини