Головна Новини Політика рада Гетманцев жорстко розкритикував роботу ДФСУ і ДПСУ в галузі протидії контрафакту алкоголю
commentss НОВИНИ Всі новини

Гетманцев жорстко розкритикував роботу ДФСУ і ДПСУ в галузі протидії контрафакту алкоголю

Гетманцев відзначив, що в Україні понад 8000 торгових точок, де продають нелегальну алкогольну продукцію

14 травня 2021, 11:01
Поділіться публікацією:

У четвер, 13 травня 2021 року Комітет Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики заслухав представників Державної фіскальної служби і Державної податкової служби щодо протидії нелегального ринку алкогольної продукції й ухвалив рішення про незадовільну роботу органів з протидії нелегальному ринку палива.

Гетманцев жорстко розкритикував роботу ДФСУ і ДПСУ в галузі протидії контрафакту алкоголю

Данило Гетманцев - фото з відкритих джерел

У слід за паливним комітетом, з ініціативи Данила Гетманцева, члени Комітету заслухали звіти представників фіскальної і податкової служб про виконану роботу з припинення незаконної діяльності на ринку виробництва та реалізації спирту та алкогольної продукції.

Гетманцев нагадав, що правоохоронним відомствам був переданий список з адресами більш ніж 660 торгових точок, з ознаками нелегальної реалізації контрафактного алкоголю, 37 підприємств, які виробляють невраховані спиртні напої за заниженими цінами, посилання на інтернет-майданчики, які торгують нелегальною горілкою в тетрапаках, інформацію про канали поставки в Україну і місцях продажу (в тому числі і в офіційних торговельних мережах) підроблених акцизних марок. Однак результату, за словами Гетманцева, ніякого.

"Що заважає вам провести перевірки зазначених об'єктів, встановити на підприємствах із виробництва спирту і алкоголю цілодобові пости і таким чином припинити розлив лівого алкоголю в вечірні та нічні зміни? Чому до сих пір не закриті ті 660 торгових точок, які торгують контрафактним алкоголем? А адже це тільки ті, які нами встановлені. А адже за даними Асоціації легальних виробників алкоголю, таких точок в Україні понад 8000 ?! Через дії нелегалів економіка України щорічно втрачає близько 12 млрд грн. Це свідчить про те, що приблизно 56% ринку алкогольної продукції перебуває у тіні", — запитав Гетманцев у представників фіскальної і податкової служб, проінформувавши, що ще вранці вільно купив в інтернеті тетрапак горілки, а перед самим засіданням Комітету отримав його кур'єром служби доставки.

Данило Гетманцев попередив, що Комітет не заплющить очі не бездіяльність відомств. Якщо до наступного тематичного засідання правоохоронні структури не виконають вимог Комітету, народні депутати будуть домагатися відставки керівного складу.

"У нас є два виходи з цієї ситуації. Засідання Комітету — неразова акція. Через 3-4 тижні ми знову зустрічаємося. І ми або тиснемо один одному руки і, задоволені отриманим результатом, йдемо працювати далі, або ми ставимо кадрові питання. Вибачте, але ми не будемо брати на себе політичну відповідальність за те, що хтось не здатний виконати свою ділянку роботи. Ця ганьба і сором ми не будемо терпіти. У вас немає варіантів доповідати про процес. На потрібен результат ", — резюмував Данило Гетманцев.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини