Головна Новини Політика рада Гетманцев проштовхує 10-кратні податкові знижки для своєї колишньої лотереї МСЛ, - журналістка
commentss НОВИНИ Всі новини

Гетманцев проштовхує 10-кратні податкові знижки для своєї колишньої лотереї МСЛ, - журналістка

Розслідування журналістки Яніни Соколової щодо законопроєкту, який може завдати бюджету збитків і ускладнити отримання Україною фінансової допомоги

17 листопада 2023, 19:54 comments1851
Поділіться публікацією:

Народний депутат Данило Гетманцев намагається через зміни до закону надати 10-ти кратні податкові пільги для лотерей, серед який його колишня компанія МСЛ. Про це йдеться в розслідуванні журналістки Яніни Соколової.

Гетманцев проштовхує 10-кратні податкові знижки для своєї колишньої лотереї МСЛ, - журналістка

Данило Гетьманцев

"Правки до закону, який намагається пропихнути в Раді пан Гетьманцев і його друзі, фактично блокує запуск онлайн-моніторингу та дає лотерейним компанія таку собі невеличку "податкову знижку" — вони будуть платити за ліцензії вдесятеро менше, ніж, наприклад, онлайн-казино. Чому так, спитаєте ви? Бо виявляється ігорний бізнес для нього дуже знайома справа — про це вже розповідали журналісти проєкту Бігус Інфо", — йдеться в розслідуванні.

Зокрема, за зізнанням самого Гетманцева, він до депутатства володів часткою в МСЛ і сам визнавав наявний у нього конфлікт інтересів.

"Сам Гетьманцев ще у 2019 році сам зізнавався, що в нього конфлікт інтересів саме в ігорці, тому він ніби дистанціюється від будь-яких законопроектів з цього питання. Але надовго, звісно, таких обіцянок не вистачає, коли на кону великі гроші. Думаю, після податкових пільг для лотерей мало хто повірить, що він типу вийшов з цього бізнесу і тепер весь такий об’єктивний", — зазначає авторка розслідування.

Раніше повідомлялося, що законопроєкт №10101 про зміни до законодавства у сфері організації та проведення азартних ігор та лотерей за авторства Гетманцева може завдати бюджету збитків на сотні мільйонів гривень і ускладнити отримання Україною фінансової допомоги від Міжнародного валютного фонду.

До слова, Данило Гетманцев став народним депутатом в 2019 році, увійшовши до парламенту від партії "Слуга народу". Наразі він голова Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини