Головна Новини Політика рада Галузь земельних відносин: чому парламент затримує розгляд правок до закону
commentss НОВИНИ Всі новини

Галузь земельних відносин: чому парламент затримує розгляд правок до закону

Законопроєкт №2194 потрапив "під удар" популістичного поправкового спаму

18 березня 2021, 14:05
Поділіться публікацією:

Верховна Рада протягом усього пленарного засідання в середу, 17 березня, розглядала поправки до проєкту закону  № 2194 щодо удосконалення системи управління та дерегуляції в галузі земельних відносин, із яких опрацювала менше 400. Судячи з усього, продовження буде, адже до зазначеного законопроєкту для підготовки його до другого читання і повторного другого читання надійшло 3128 пропозицій і поправок. Чому земельні питання так повільно просуваються в парламенті? Кому це може бути вигідно?

Галузь земельних відносин: чому парламент затримує розгляд правок до закону

Галузь земельних відносин: чому парламент затримує розгляд правок до закону - фото з відкритих джерел

На ці запитання порталу "Коментарі" відповів генеральний директор асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ) Роман Сластьон:

"Законопроєкт №2194 потрапив "під удар" популістичного поправкового спаму. Згідно з процедурою, на кожну подану правку депутату мають надати виступ на 1 хв. От ці виступи й використовують опозиційні сили, при цьому доповідаючи не по суті поданої правки, а про інші загальні речі – відточують ораторську майстерність, так би мовити. Із майже 3100 поданих правок було відхилено профільним комітетом під час підготовки тексту до другого читання близько 2400 правок. Більшість із них абсурдні, не стосуються суті законопроєкту і намагаються внести зміни до вже прийнятих положень щодо обігу с/г земель. Затягування розгляду є можливістю для опозиційних сил спекулювати на популістичній темі землі та заробляти політичні дивіденди", — розповів експерт. 

Нагадаємо, що депутат Верховної Ради VIII, IX скликань, заступник голови партії ВО "Батьківщина" Вадим Івченко нагадав, що у березні минулого року Верховна Рада "дотиснула" прийняття Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обороту земель сільськогосподарського призначення". Цим законом скасовано мораторій на відчуження земель сільськогосподарського призначення і введений так званий ринок землі. Багато обіцянок під це були роздані, одна з яких — інвестиційний бум в аграрному секторі. Читайте про це детальніше у нашому матеріалі. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини