Головна Новини Політика рада Екстрадиція тих українців, які незаконно залишили країну: Арахамія зробив заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Екстрадиція тих українців, які незаконно залишили країну: Арахамія зробив заяву

Державні органи проводитимуть попередній аналіз - хто виїхав з України за час дії воєнного стану

1 вересня 2023, 08:48
Поділіться публікацією:

Військовозобов'язаних українців, які залишили Україну за підробленими довідками про непридатність до служби, можуть екстрадувати додому. Як передає портал "Коментарі", таку заяву під час загальнонаціонального телемарафону зробив голова президентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Екстрадиція тих українців, які незаконно залишили країну: Арахамія зробив заяву

Давид Арахамія. Фото: з відкритих джерел

Парламентарій розповів, що спочатку державні органи проводитимуть попередній аналіз, який займе кілька місяців. Якщо хтось корумпував якогось чиновника, то згідно із законодавством відповідальність несуть обидві сторони.

Правоохоронці працюватимуть над тим, щоб легалізувати докази та висувати обвинувачення, заявив Арахамія.

"Що буде з людьми, які це робили? Вони нестимуть відповідальність згідно із законами за дачу хабара, за підробку документів, за ухилення від мобілізації", — зазначив нардеп.

За словами Арахамії, питання в тому, як залучати людей, які вже виїхали.

До них "дотягнутися" прямо зараз правоохоронці не мають можливості, але згідно з Кримінальним кодексом в Україні зараз дуже посилилися напрями міжнародно-правової допомоги.

Тому фактично у будь-якій країні світу правоохоронні органи можуть прийти та зробити запити на екстрадицію таких людей, та привезти їх до України, щоб вони понесли відповідну відповідальність, вважає нардеп.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у вогні війни і контрнаступі, що набирає чинності, на позиції окупаційних військ Україна прощається з літом і стоїть на порозі осені. Експерти поділилися з виданням "Коментарі" своїми очікуваннями від осені-2023 у ракурсі російсько-української війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини